De investering loopt dit jaar en volgend jaar en is hoofdzakelijk voor 'e-vehicle' componenten. Een onderdeel daarvan is een eigen batterijafdeling. Die zal zowel focussen op de productie van batterijen als op de recyclage van oude cellen.

Volkswagen Group Components, zoals de afdeling heet, wordt een aparte entiteit binnen de VW-groep. De bedoeling is om met de investering de massaproductie van elektrische wagens op gang te brengen en te zorgen voor schaalvergroting en efficiëntie.

De Volkwagen Group-, waaronder ook Audi, Skoda, Porsche en Lamborghini vallen, maakte meer dan een jaar geleden al bekend dat het tot 2020 in totaal 34 miljard euro wil investeren in elektrische en autonome voertuigen. Tegen 2030 moet elk model een elektrische variant hebben.

De investering loopt dit jaar en volgend jaar en is hoofdzakelijk voor 'e-vehicle' componenten. Een onderdeel daarvan is een eigen batterijafdeling. Die zal zowel focussen op de productie van batterijen als op de recyclage van oude cellen.Volkswagen Group Components, zoals de afdeling heet, wordt een aparte entiteit binnen de VW-groep. De bedoeling is om met de investering de massaproductie van elektrische wagens op gang te brengen en te zorgen voor schaalvergroting en efficiëntie.De Volkwagen Group-, waaronder ook Audi, Skoda, Porsche en Lamborghini vallen, maakte meer dan een jaar geleden al bekend dat het tot 2020 in totaal 34 miljard euro wil investeren in elektrische en autonome voertuigen. Tegen 2030 moet elk model een elektrische variant hebben.