Opmerkelijk nieuws bij Volkswagen. Het Duitse autoconcern wil de afslag naar de met het internet verbonden wagen niet missen, en neemt daarom het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de noodlijdende Canadese smartphonefabrikant BlackBerry in het Duitse Bochum over.

Op die manier wil Volkswagen het eigen onderzoek uitbouwen. "Netwerkvorming zal bepalend zijn voor de vorming van de auto van de toekomst", stelt Heinz-Jakob Neusser, verantwoordelijke Ontwikkeling bij Vokswagen.

Nadat het Finse telecombedrijf Nokia in 2008 de fabriek in Bochum had gesloten, opende BlackBerry - toen nog onder de bedrijfsnaam Research in Motion - een Europees onderzoekscentrum in de stad in het Roergebied.

BlackBerry kampt al geruime tijd met problemen nadat het marktaandeel drastisch was gedaald. (Belga/MI)

Opmerkelijk nieuws bij Volkswagen. Het Duitse autoconcern wil de afslag naar de met het internet verbonden wagen niet missen, en neemt daarom het Europese onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de noodlijdende Canadese smartphonefabrikant BlackBerry in het Duitse Bochum over. Op die manier wil Volkswagen het eigen onderzoek uitbouwen. "Netwerkvorming zal bepalend zijn voor de vorming van de auto van de toekomst", stelt Heinz-Jakob Neusser, verantwoordelijke Ontwikkeling bij Vokswagen. Nadat het Finse telecombedrijf Nokia in 2008 de fabriek in Bochum had gesloten, opende BlackBerry - toen nog onder de bedrijfsnaam Research in Motion - een Europees onderzoekscentrum in de stad in het Roergebied. BlackBerry kampt al geruime tijd met problemen nadat het marktaandeel drastisch was gedaald. (Belga/MI)