Volkswagen start vloot met volledig elektrische deelvoertuigen in Berlijn

23/08/18 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Bron: Belga

De Duitse autoconstructeur is van plan 3,5 miljard euro te investeren in het "digitale offensief" om de voertuigen te connecteren. Daarnaast heeft Volkswagen ook plannen om een vloot van 2.000 elektrische deelvoertuigen te lanceren in Berlijn.

Volkswagen start vloot met volledig elektrische deelvoertuigen in Berlijn

© /

De investeringen worden gespreid tot 2025 en zullen de digitale aanbiedingen en diensten ondersteunen. Volkswagen verwacht in de toekomst daaruit hoge omzetten te puren. De constructeur wil samenwerkingen aangaan en overnames doen om de nodige softwarekennis te verwerven. "Om deze ontwikkeling meester te worden, moeten we de auto tot op zekere hoogte heruitvinden", zei Michael Jost, hoofd merkstrategie.

Volkswagen is daarnaast ook van plan om een onderafdeling "We Share" te lanceren, voor e-deelvoertuigen. De lancering gebeurt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 in Berlijn, met een vloot van 1.500 e-Golf-modellen, later gevolgd door 500 modellen van de e-Up. Het initiatief zal later uitgebreid worden naar andere grote Duitse steden, Europese markten en enkele Amerikaanse en Canadese steden vanaf 2020.

Lees meer over: