Volkswagen heeft, in het kader van een campagne tegen het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur, een stunt uitgehaald in Hong Kong.

Bezoekers van de MCL Cinema in Hong Kong kregen voorafgaand aan de hoofdfilm een spotje van Volkswagen voorgeschoteld. Daarin waren beelden te zien vanuit het standpunt van een automobilist die in alle rust een ritje maakt op een autoweg naast een bos.

Maar halverwege het filmpje kregen plots alle cinemabezoekers tegelijkertijd een sms'je aan (hiervoor werd een bepaalde soort locatiegebonden broadcasttechnologie gebruikt, waarmee een bericht verstuurd kan worden naar meerdere mensen in eenzelfde ruimte).

Toen de kijkers hun gsm bovenhaalden om de sms te lezen, veranderde de wagen in het filmpje van richting en knalde hij tegen een boom aan.

"Een herinnering om je ogen op de weg gericht te houden. Mobiel telefoongebruik is nu de voornaamste oorzaak van dodelijke verkeersongevallen", luidde de boodschap van Volkswagen die vervolgens op het scherm geprojecteerd werd.

De spot, die door het reclamebureau Ogilvy Beijing gemaakt werd in opdracht van Volkswagen, is een ware hit op YouTube, met - op het moment van schrijven - meer dan 4 miljoen hits.

Volkswagen heeft, in het kader van een campagne tegen het gebruik van mobiele telefoons achter het stuur, een stunt uitgehaald in Hong Kong. Bezoekers van de MCL Cinema in Hong Kong kregen voorafgaand aan de hoofdfilm een spotje van Volkswagen voorgeschoteld. Daarin waren beelden te zien vanuit het standpunt van een automobilist die in alle rust een ritje maakt op een autoweg naast een bos. Maar halverwege het filmpje kregen plots alle cinemabezoekers tegelijkertijd een sms'je aan (hiervoor werd een bepaalde soort locatiegebonden broadcasttechnologie gebruikt, waarmee een bericht verstuurd kan worden naar meerdere mensen in eenzelfde ruimte). Toen de kijkers hun gsm bovenhaalden om de sms te lezen, veranderde de wagen in het filmpje van richting en knalde hij tegen een boom aan. "Een herinnering om je ogen op de weg gericht te houden. Mobiel telefoongebruik is nu de voornaamste oorzaak van dodelijke verkeersongevallen", luidde de boodschap van Volkswagen die vervolgens op het scherm geprojecteerd werd. De spot, die door het reclamebureau Ogilvy Beijing gemaakt werd in opdracht van Volkswagen, is een ware hit op YouTube, met - op het moment van schrijven - meer dan 4 miljoen hits.