Het Finse bedrijf boekte in de eerste drie maanden als één bedrijf met de overgenomen branchegenoot een omzet van 5,6 miljard euro. De daling komt doordat veel telecomaanbieders in belangrijke markten als de Verenigde Staten en China inmiddels bijna klaar zijn met de introductie van hun 4G-netwerken, die snellere en betrouwbaardere verbindingen mogelijk maken.

Met de fusie met Alcatel-Lucent wil Nokia zijn productaanbod verruimen, nu de vraag naar netwerkapparatuur inzakt en concurrenten als Ericsson en Huawei aan de weg timmeren. Ook moet de krachtenbundeling leiden tot een kostenbesparing. Die loopt volgens Nokia op tot boven de eerder geschatte 900 miljoen euro. (ANP/WK)

Het Finse bedrijf boekte in de eerste drie maanden als één bedrijf met de overgenomen branchegenoot een omzet van 5,6 miljard euro. De daling komt doordat veel telecomaanbieders in belangrijke markten als de Verenigde Staten en China inmiddels bijna klaar zijn met de introductie van hun 4G-netwerken, die snellere en betrouwbaardere verbindingen mogelijk maken.Met de fusie met Alcatel-Lucent wil Nokia zijn productaanbod verruimen, nu de vraag naar netwerkapparatuur inzakt en concurrenten als Ericsson en Huawei aan de weg timmeren. Ook moet de krachtenbundeling leiden tot een kostenbesparing. Die loopt volgens Nokia op tot boven de eerder geschatte 900 miljoen euro. (ANP/WK)