Met de test wil het bedrijf kijken hoe zelfrijdende wagens het er in echte verkeersomstandigheden van af brengen.

De honderd wagens volgen op een gelijkaardig initiatief waarbij Volvo in het Zweedse Göteborg hetzelfde gaat doen tegen 2017. De automaker gaat nog bekijken welke steden op vlak van infrastructuur en regulering het best geschikt zijn.

De keuze voor China is niet zo verwonderlijk. China is een grote markt en heeft een zwaar verkeersprobleem. Maar Volvo is sinds 2010 ook in handen van het Chinese Geely, wat de link met het land versterkt.

Bij de aankondiging van de test wees Volvo-ceo Hakan Samuelsson op de voordelen van zelfrijdende wagens, zoals een betere veiligheid. Maar hij greep het moment ook aan om overheden wereldwijd te vragen om zo snel mogelijk voor wetgeving te zorgen die zulke voertuigen op de weg toelaten.

Met de test wil het bedrijf kijken hoe zelfrijdende wagens het er in echte verkeersomstandigheden van af brengen.De honderd wagens volgen op een gelijkaardig initiatief waarbij Volvo in het Zweedse Göteborg hetzelfde gaat doen tegen 2017. De automaker gaat nog bekijken welke steden op vlak van infrastructuur en regulering het best geschikt zijn.De keuze voor China is niet zo verwonderlijk. China is een grote markt en heeft een zwaar verkeersprobleem. Maar Volvo is sinds 2010 ook in handen van het Chinese Geely, wat de link met het land versterkt.Bij de aankondiging van de test wees Volvo-ceo Hakan Samuelsson op de voordelen van zelfrijdende wagens, zoals een betere veiligheid. Maar hij greep het moment ook aan om overheden wereldwijd te vragen om zo snel mogelijk voor wetgeving te zorgen die zulke voertuigen op de weg toelaten.