Tegenwoordig zorgen softwareproblemen ervoor dat auto's niet fatsoenlijk werken. Zo bijvoorbeeld bij Volvo, dat 49.500 exemplaren moest terugroepen.

49.500 Volvo's, geproduceerd bij het Gentse Volvo Cars Belgium, worden teruggeroepen. Het gaat om de modellen C30, S40 en V50. Er blijken zich problemen voor te doen met de dieselfilter, meer bepaald met de software daarvoor.

In normale omstandigheden ledigt de filter automatisch en verbrandt hij partikels van de uitstoot, maar soms bleek de software niet optimaal te werken. Een beschermlaag van de filter werd ook te warm. Volvo heeft nog geen berichten ontvangen van motorbranden.

Klanten zullen op de hoogte gebracht worden en de wagens krijgen nieuwe software voor dieselfilters.

Bron: Belga

Tegenwoordig zorgen softwareproblemen ervoor dat auto's niet fatsoenlijk werken. Zo bijvoorbeeld bij Volvo, dat 49.500 exemplaren moest terugroepen. 49.500 Volvo's, geproduceerd bij het Gentse Volvo Cars Belgium, worden teruggeroepen. Het gaat om de modellen C30, S40 en V50. Er blijken zich problemen voor te doen met de dieselfilter, meer bepaald met de software daarvoor. In normale omstandigheden ledigt de filter automatisch en verbrandt hij partikels van de uitstoot, maar soms bleek de software niet optimaal te werken. Een beschermlaag van de filter werd ook te warm. Volvo heeft nog geen berichten ontvangen van motorbranden. Klanten zullen op de hoogte gebracht worden en de wagens krijgen nieuwe software voor dieselfilters. Bron: Belga