De app zal via Bluetooth communiceren met de auto. Met de virtuele sleutel zal je alles kunnen doen wat je nu doet met een gewone sleutel, zoals de deuren en koffer openen en vergrendelen en de motor starten.

Volvo Cars spreekt uiteraard van een "revolutie" in de auto-industrie. Zo kan de virtuele sleutel gedeeld worden met andere gebruikers, zodat familieleden en vrienden ook met dezelfde auto kunnen rijden. Het zou bijvoorbeeld ook mogelijk worden om waar dan ook een auto te huren, waarna je er na ontvangst van de virtuele sleutel mee kan wegrijden.

Volvo Cars zal de technologie dit voorjaar testen via zijn autodeelbedrijf Sunfleet. De autobouwer benadrukt dat klanten zullen kunnen blijven kiezen voor een fysieke sleutel.

(Belga/WK)

De app zal via Bluetooth communiceren met de auto. Met de virtuele sleutel zal je alles kunnen doen wat je nu doet met een gewone sleutel, zoals de deuren en koffer openen en vergrendelen en de motor starten. Volvo Cars spreekt uiteraard van een "revolutie" in de auto-industrie. Zo kan de virtuele sleutel gedeeld worden met andere gebruikers, zodat familieleden en vrienden ook met dezelfde auto kunnen rijden. Het zou bijvoorbeeld ook mogelijk worden om waar dan ook een auto te huren, waarna je er na ontvangst van de virtuele sleutel mee kan wegrijden. Volvo Cars zal de technologie dit voorjaar testen via zijn autodeelbedrijf Sunfleet. De autobouwer benadrukt dat klanten zullen kunnen blijven kiezen voor een fysieke sleutel. (Belga/WK)