Vooral modellen die in Scandinavië rijden zijn al uitgerust met een eland- en hertdetectiesysteem. Maar Volvo zegt dat het veel lastiger is om met 60 km/u een kangoeroe te kunnen ontwijken. "Kangoeroes zijn hele onvoorspelbare dieren en daarom moeilijk te ontwijken. Maar we zijn er zeker van dat we onze technologie kunnen verfijnen om botsingen op de snelweg te voorkomen."

Het systeem scant de weg voor zich, als er een kangoeroe gezien wordt, grijpt de auto in. Als er genoeg tijd is wordt de chauffeur gewaarschuwd, maar wanneer nodig trapt de auto zelf op de rem. De reactiesnelheid van de wagen is 0,05 seconden, 24 keer sneller dan de mens.

Vooral modellen die in Scandinavië rijden zijn al uitgerust met een eland- en hertdetectiesysteem. Maar Volvo zegt dat het veel lastiger is om met 60 km/u een kangoeroe te kunnen ontwijken. "Kangoeroes zijn hele onvoorspelbare dieren en daarom moeilijk te ontwijken. Maar we zijn er zeker van dat we onze technologie kunnen verfijnen om botsingen op de snelweg te voorkomen."Het systeem scant de weg voor zich, als er een kangoeroe gezien wordt, grijpt de auto in. Als er genoeg tijd is wordt de chauffeur gewaarschuwd, maar wanneer nodig trapt de auto zelf op de rem. De reactiesnelheid van de wagen is 0,05 seconden, 24 keer sneller dan de mens.