Normaal gesproken werd vandaag het vonnis van de Antwerpse Rechtbank van Koophandel uitgesproken in de copyright-procedure van de Vlaamse tv-omroepen tegen de cloud-videorecorder Bhaalu van het Hasseltse technologiebedrijf Right Brain Interface. Maar de uitspraak is uitgesteld naar 4 november.

De Bhaalu-videorecorder maakt het voor tv-kijkers mogelijk alle programma's van de kanalen van hun tv-abonnement op te nemen in de cloud en die tot negentig dagen na uitzending te bekijken waar en wanneer ze willen.

Klacht van VRT, Medialaan en SBS Belgium

Dat is echter niet naar de zin van VRT, Medialaan en SBS Belgium, die het bedrijf voor de rechtbank daagden voor de schending van hun auteursrecht.

Thuiskopie

Right Brain Interface maakt zich sterk dat zijn dienst legaal is, omdat consumenten het recht hebben een thuiskopie te maken. (Belga/MI)

Normaal gesproken werd vandaag het vonnis van de Antwerpse Rechtbank van Koophandel uitgesproken in de copyright-procedure van de Vlaamse tv-omroepen tegen de cloud-videorecorder Bhaalu van het Hasseltse technologiebedrijf Right Brain Interface. Maar de uitspraak is uitgesteld naar 4 november.De Bhaalu-videorecorder maakt het voor tv-kijkers mogelijk alle programma's van de kanalen van hun tv-abonnement op te nemen in de cloud en die tot negentig dagen na uitzending te bekijken waar en wanneer ze willen. Klacht van VRT, Medialaan en SBS BelgiumDat is echter niet naar de zin van VRT, Medialaan en SBS Belgium, die het bedrijf voor de rechtbank daagden voor de schending van hun auteursrecht. ThuiskopieRight Brain Interface maakt zich sterk dat zijn dienst legaal is, omdat consumenten het recht hebben een thuiskopie te maken. (Belga/MI)