Het Waalse kabelbedrijf Voo heeft in 2010 een verlies geleden van 97 miljoen euro. Op twee jaar tijd was er een verlies van 163 miljoen euro, zo staat te lezen in Le Soir.

Het verlies over 2010 was verwacht. Volgens het bedrijf zou het voorbije jaar het dieptepunt geweest zijn en zou 2011 beter verlopen. Voo is de telecomdivisie van de Luikse intercommunale Tecteo. Die intercommunale realiseerde in 2010 een omzet van 389 miljoen euro en een winst van 84,8 miljoen euro.

Voo wist zoals bekend samen met zijn Vlaamse tegenhanger Telenet de hand te leggen op de vierde gsm-licentie. Hoewel de titel van de nv die als enige op de vierde mobiele licentie bood - 'Telenet Tecteo Bidco nv' - anders doet vermoeden, is Telenet vandaag de enige aandeelhouder van dat bedrijf. Dat leert de oprichtingsakte van de bewuste vennootschap in het Staatsblad en wordt bevestigd door Telenet zelf. Op termijn koopt Tecteo (met dus de merknaam Voo) een aandeel van 26 procent in het bedrijf.

Het Waalse kabelbedrijf Voo heeft in 2010 een verlies geleden van 97 miljoen euro. Op twee jaar tijd was er een verlies van 163 miljoen euro, zo staat te lezen in Le Soir. Het verlies over 2010 was verwacht. Volgens het bedrijf zou het voorbije jaar het dieptepunt geweest zijn en zou 2011 beter verlopen. Voo is de telecomdivisie van de Luikse intercommunale Tecteo. Die intercommunale realiseerde in 2010 een omzet van 389 miljoen euro en een winst van 84,8 miljoen euro. Voo wist zoals bekend samen met zijn Vlaamse tegenhanger Telenet de hand te leggen op de vierde gsm-licentie. Hoewel de titel van de nv die als enige op de vierde mobiele licentie bood - 'Telenet Tecteo Bidco nv' - anders doet vermoeden, is Telenet vandaag de enige aandeelhouder van dat bedrijf. Dat leert de oprichtingsakte van de bewuste vennootschap in het Staatsblad en wordt bevestigd door Telenet zelf. Op termijn koopt Tecteo (met dus de merknaam Voo) een aandeel van 26 procent in het bedrijf.