De Waalse kabeloperator stopt met verder investeren in zijn netwerk. Voo wijst regelgever BIPT aan als grote boosdoener.

Daniel Weekers, de directeur strategie bij Voo, schat dat de beslissing van het BIPT om de kabel verplicht open te stellen voor derden, zo'n 65 tot 300 miljoen euro zal kosten. "Niemand bij de regulator vraagt zich af wie dat gaat betalen. Het resultaat is dat we niet meer investeren in ons netwerk. Ik neem niet het risico om te investeren terwijl de andere profiteert," vertelt Daniel Weekers in een interview in De Tijd. Hij vreest een strategische zet van Belgacom: "Belgacom zal zogezegd geïnteresseerd zijn om analoge tv door te verkopen. Wij moeten alle investeringen doen en als het zover is zal Belgacom zich terugtrekken. Ze zullen wel gek zijn om hun eigen digitale tv aanbod te kannibaliseren."

Daniel Weekers vertelt dat Voo en Telenet sterker zullen samenwerken. "We bekijken veel dossiers samen. Alles wat ons een kostenvoordeel kan opleveren is interessant." Zo wordt er gedacht aan de gezamenlijke aankoop van settop-boxen.

Voo en Telenet hebben afgelopen zomer de vierde mobiele licentie binnengehaald. Ze zijn niet van plan om een eigen netwerk uit te werken, maar voeren gesprekken met Base en Mobistar. Dat loopt blijkbaar niet van een leien dakje. "Dit is het BHV van de telecomsector. Allerlei zaken worden er bijgesleurd," vertelt Weekers. Zo zal de partner ook informatica en klantenbeheer voor zijn rekening moeten nemen. Over 18 maanden moet de nieuwe speler ten laatste van start gaan met zijn mobiel aanbod.

Daniel Weekers voegt er nog aan toe dat een fusie tussen Voo en Telenet niet aan de orde van de dag is.

De Waalse kabeloperator stopt met verder investeren in zijn netwerk. Voo wijst regelgever BIPT aan als grote boosdoener. Daniel Weekers, de directeur strategie bij Voo, schat dat de beslissing van het BIPT om de kabel verplicht open te stellen voor derden, zo'n 65 tot 300 miljoen euro zal kosten. "Niemand bij de regulator vraagt zich af wie dat gaat betalen. Het resultaat is dat we niet meer investeren in ons netwerk. Ik neem niet het risico om te investeren terwijl de andere profiteert," vertelt Daniel Weekers in een interview in De Tijd. Hij vreest een strategische zet van Belgacom: "Belgacom zal zogezegd geïnteresseerd zijn om analoge tv door te verkopen. Wij moeten alle investeringen doen en als het zover is zal Belgacom zich terugtrekken. Ze zullen wel gek zijn om hun eigen digitale tv aanbod te kannibaliseren." Daniel Weekers vertelt dat Voo en Telenet sterker zullen samenwerken. "We bekijken veel dossiers samen. Alles wat ons een kostenvoordeel kan opleveren is interessant." Zo wordt er gedacht aan de gezamenlijke aankoop van settop-boxen. Voo en Telenet hebben afgelopen zomer de vierde mobiele licentie binnengehaald. Ze zijn niet van plan om een eigen netwerk uit te werken, maar voeren gesprekken met Base en Mobistar. Dat loopt blijkbaar niet van een leien dakje. "Dit is het BHV van de telecomsector. Allerlei zaken worden er bijgesleurd," vertelt Weekers. Zo zal de partner ook informatica en klantenbeheer voor zijn rekening moeten nemen. Over 18 maanden moet de nieuwe speler ten laatste van start gaan met zijn mobiel aanbod. Daniel Weekers voegt er nog aan toe dat een fusie tussen Voo en Telenet niet aan de orde van de dag is.