Tot nu toe zijn er alleen maar overheidsinstanties geweest die mochten landen op de maan of zelfs maar een ruimtevaartuig buiten de baan van de aarde brachten, meldt Reuters.

De start-up wil een maanlander ter grootte van een koffer op de maan zetten. In de lander zitten wetenschappelijke experimenten en de as van een overleden mens. Het gaat om een missie die twee weken zal duren. Daarbij stuurt hij foto's en video terug naar de aarde.

Dat een privé bedrijf nu naar de maan mag zet de deur open voor andere commerciële activiteiten op en rond de maan. Tot nu toe was dit niet mogelijk, omdat de Verenigde Staten volgens een verdrag uit 1967 verantwoordelijk was voor alle vluchten van ruimtebedrijven. Hernieuwde regelgevend zorgt hierbij voor meer mogelijkheden.

Onder andere SpaceX zal hier vermoedelijk gebruik van maken. Het ruimtebedrijf van Elon Musk wil in 2018 een missie naar Mars starten. Volgens de nieuwe afspraken zal NASA bedrijven van advies voorzien, maar niet de regelgever zijn op dit gebied.

Tot nu toe zijn er alleen maar overheidsinstanties geweest die mochten landen op de maan of zelfs maar een ruimtevaartuig buiten de baan van de aarde brachten, meldt Reuters.De start-up wil een maanlander ter grootte van een koffer op de maan zetten. In de lander zitten wetenschappelijke experimenten en de as van een overleden mens. Het gaat om een missie die twee weken zal duren. Daarbij stuurt hij foto's en video terug naar de aarde. Dat een privé bedrijf nu naar de maan mag zet de deur open voor andere commerciële activiteiten op en rond de maan. Tot nu toe was dit niet mogelijk, omdat de Verenigde Staten volgens een verdrag uit 1967 verantwoordelijk was voor alle vluchten van ruimtebedrijven. Hernieuwde regelgevend zorgt hierbij voor meer mogelijkheden.Onder andere SpaceX zal hier vermoedelijk gebruik van maken. Het ruimtebedrijf van Elon Musk wil in 2018 een missie naar Mars starten. Volgens de nieuwe afspraken zal NASA bedrijven van advies voorzien, maar niet de regelgever zijn op dit gebied.