Yahoo worstelt al jarenlang met de prestaties van zijn ooit toonaangevende internetdiensten. Het onderzoekt momenteel zijn strategische opties.

Volgens Starboard, dat 1,7 procent van de aandelen Yahoo bezit, lukt het de huidige top van het bedrijf maar niet om het tij te keren. Het geduld bij investeerders is op, zo schreef Starboard in een brief. De investeerder refereerde daarin aan de tegenvallende omzet en het feit dat het Yahoo maar niet lukt om zijn internetactiviteiten af te splitsen van zijn grote belang in het Chinese Alibaba.

De investeerder gaf eerder al aan de boel bij Yahoo eens flink te willen opschudden. Volgens Starboard zijn er voldoende serieuze partijen die de kerntaken van Yahoo, de internetdiensten, willen overnemen. (Belga/WK)

Yahoo worstelt al jarenlang met de prestaties van zijn ooit toonaangevende internetdiensten. Het onderzoekt momenteel zijn strategische opties. Volgens Starboard, dat 1,7 procent van de aandelen Yahoo bezit, lukt het de huidige top van het bedrijf maar niet om het tij te keren. Het geduld bij investeerders is op, zo schreef Starboard in een brief. De investeerder refereerde daarin aan de tegenvallende omzet en het feit dat het Yahoo maar niet lukt om zijn internetactiviteiten af te splitsen van zijn grote belang in het Chinese Alibaba. De investeerder gaf eerder al aan de boel bij Yahoo eens flink te willen opschudden. Volgens Starboard zijn er voldoende serieuze partijen die de kerntaken van Yahoo, de internetdiensten, willen overnemen. (Belga/WK)