Naast de Duitse bankkaarten hebben ook Symantec en Microsoft last van de zogenaamde 2010-bug. In ons land blijft het voorlopig stil.

Na de paniek rond de Y2K-bug lijkt nu ook het jaar 2010 enkele ict-systemen in de problemen te brengen. We brachten al [het nieuws over de 30 miljoen Duitse bankkaarten die geblokkeerd zijn] doordat de software het jaar 2010 niet herkent. Maar ook bij andere organisaties zijn problemen gemeld.

Zo waren er ook problemen met kaarttransacties van de Australische Bank of Queensland. Daar dachten de meeste terminals dat het 2016 was, waardoor veel kredietkaarten plots verlopen waren. Een vergelijkbare bug viel er te noteren bij Microsoft. Windows Mobile-gebruikers (van versies 6.1 en 6.5) meldden dat sms'jes plots het jaartal 2016 meekregen. Bij SAP-pakketten was het plots 2100 in plaats van 2010.

Symantec zag zijn Endpoint Protection Manager updates van na 31 december 2009 bestempelen als gedateerd. In afwachting van een oplossing geeft Symantec daarom voorlopig alle updates de datum van 31 december 2009. En de open source spamfilter SpamAssassin blokkeerde in de eerste uren van 2010 wereldwijd talloze e-mails.

Typisch Belgische problemen zijn voorlopig niet gemeld. Zowel Frank Robben (van Smals en de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid) en Peter Strickx (van Fedict) melden dat ze geen weet hebben van problemen op hun systemen. Ook bij Febelfin wordt gemeld dat er van een 2010-bug bij banken of bankkaarten geen sprake is.

Naast de Duitse bankkaarten hebben ook Symantec en Microsoft last van de zogenaamde 2010-bug. In ons land blijft het voorlopig stil. Na de paniek rond de Y2K-bug lijkt nu ook het jaar 2010 enkele ict-systemen in de problemen te brengen. We brachten al [het nieuws over de 30 miljoen Duitse bankkaarten die geblokkeerd zijn] doordat de software het jaar 2010 niet herkent. Maar ook bij andere organisaties zijn problemen gemeld. Zo waren er ook problemen met kaarttransacties van de Australische Bank of Queensland. Daar dachten de meeste terminals dat het 2016 was, waardoor veel kredietkaarten plots verlopen waren. Een vergelijkbare bug viel er te noteren bij Microsoft. Windows Mobile-gebruikers (van versies 6.1 en 6.5) meldden dat sms'jes plots het jaartal 2016 meekregen. Bij SAP-pakketten was het plots 2100 in plaats van 2010. Symantec zag zijn Endpoint Protection Manager updates van na 31 december 2009 bestempelen als gedateerd. In afwachting van een oplossing geeft Symantec daarom voorlopig alle updates de datum van 31 december 2009. En de open source spamfilter SpamAssassin blokkeerde in de eerste uren van 2010 wereldwijd talloze e-mails. Typisch Belgische problemen zijn voorlopig niet gemeld. Zowel Frank Robben (van Smals en de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid) en Peter Strickx (van Fedict) melden dat ze geen weet hebben van problemen op hun systemen. Ook bij Febelfin wordt gemeld dat er van een 2010-bug bij banken of bankkaarten geen sprake is.