De toolkit werd in april aangekondigd onder de naam Project Astoria maar sindsdien blijft het stil over de komst. Met de emulatiekit wordt het makkelijk om apps voor Android om te zetten naar Windows, specifiek voor tablets en smartphones. Dat moet er voor zorgen dat ontwikkelaars vaker en sneller hun app ook voor het platform van Microsoft beschikbaar maken.

Maar tegenover Re/Code zegt Microsoft nu dat het project vertraging oploopt. Daarbij is het niet duidelijk of het project in de koelkast zit, of helemaal is geschrapt. Wel benadrukt Microsoft dat gelijkaardige tools voor iOS en webapps wel klaar zijn. Ook wordt het binnenkort mogelijk om oudere Windows-toepassingen in een nieuw jasje te gieten om ze op smartphones en tablets te laten draaien.

Tegenover iOS en Android blijft WIndows Phone (dat binnenkort wordt vervangen door Windows 10 voor smartphones) achter op gebied van apps. Veel populaire toepassingen ontbreken nog steeds. Hoewel Windows het derde grootste mobiele besturingssysteem is, kiezen ontwikkelaars vaak om zich te beperken tot iOS en Android. Tools zoals Project Astoria moeten er voor zorgen dat de drempel om ook voor Windows een app te ontwikkelen wordt verlaagd.

De toolkit werd in april aangekondigd onder de naam Project Astoria maar sindsdien blijft het stil over de komst. Met de emulatiekit wordt het makkelijk om apps voor Android om te zetten naar Windows, specifiek voor tablets en smartphones. Dat moet er voor zorgen dat ontwikkelaars vaker en sneller hun app ook voor het platform van Microsoft beschikbaar maken.Maar tegenover Re/Code zegt Microsoft nu dat het project vertraging oploopt. Daarbij is het niet duidelijk of het project in de koelkast zit, of helemaal is geschrapt. Wel benadrukt Microsoft dat gelijkaardige tools voor iOS en webapps wel klaar zijn. Ook wordt het binnenkort mogelijk om oudere Windows-toepassingen in een nieuw jasje te gieten om ze op smartphones en tablets te laten draaien.Tegenover iOS en Android blijft WIndows Phone (dat binnenkort wordt vervangen door Windows 10 voor smartphones) achter op gebied van apps. Veel populaire toepassingen ontbreken nog steeds. Hoewel Windows het derde grootste mobiele besturingssysteem is, kiezen ontwikkelaars vaak om zich te beperken tot iOS en Android. Tools zoals Project Astoria moeten er voor zorgen dat de drempel om ook voor Windows een app te ontwikkelen wordt verlaagd.