Terwijl alle Thalys-treinen zijn uitgerust met draadloos internet en de Nederlandse Spoorwegen (NS) vanaf 2013 een groot deel van hun treinen willen voorzien van een internetverbinding, lijkt draadloos internet aan boord van de NMBS-treinen in België niet voor morgen.

In Nederland denkt de NS eraan om vanaf 2013 83 procent van de intercitystoelen te voorzien van een internetverbinding. De Nederlandse minister van Verkeer Camiel Eurlings is bereid 15 miljoen euro beschikbaar te stellen om de plannen mogelijk te maken. Intussen zijn ook alle treinstellen van hst-operator Thalys uitgerust met wifi.

In België kondigde de NMBS in 2007 aan om de mogelijkheid van draadloos internet te onderzoeken. Sindsdien bleef het stil rond die plannen. In het nieuwe beheerscontracten van de NMBS (2008-2012) wordt ook met geen woord over draadloos internet gerept.

NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts geeft toe dat er voorlopig geen concrete plannen zijn rond draadloos internet aan boord van de treinen. "We oriënteren ons naar het beheerscontract en willen vooral inzetten op mobiel internet. Die technologie is toekomstgerichter. Het is daarbij vooral belangrijk om een goede dekkingsgraad te hebben en daarvoor voeren we gesprekken met de providers", aldus Goovaerts.

Bron: Belga

Terwijl alle Thalys-treinen zijn uitgerust met draadloos internet en de Nederlandse Spoorwegen (NS) vanaf 2013 een groot deel van hun treinen willen voorzien van een internetverbinding, lijkt draadloos internet aan boord van de NMBS-treinen in België niet voor morgen. In Nederland denkt de NS eraan om vanaf 2013 83 procent van de intercitystoelen te voorzien van een internetverbinding. De Nederlandse minister van Verkeer Camiel Eurlings is bereid 15 miljoen euro beschikbaar te stellen om de plannen mogelijk te maken. Intussen zijn ook alle treinstellen van hst-operator Thalys uitgerust met wifi. In België kondigde de NMBS in 2007 aan om de mogelijkheid van draadloos internet te onderzoeken. Sindsdien bleef het stil rond die plannen. In het nieuwe beheerscontracten van de NMBS (2008-2012) wordt ook met geen woord over draadloos internet gerept. NMBS-woordvoerder Jochem Goovaerts geeft toe dat er voorlopig geen concrete plannen zijn rond draadloos internet aan boord van de treinen. "We oriënteren ons naar het beheerscontract en willen vooral inzetten op mobiel internet. Die technologie is toekomstgerichter. Het is daarbij vooral belangrijk om een goede dekkingsgraad te hebben en daarvoor voeren we gesprekken met de providers", aldus Goovaerts. Bron: Belga