In het onderzoek naar de grootschalige handel met voorkennis in de VS is voor het eerst de naam van een topmanager opgedoken. Het gaat om Hector Ruiz, voormalig voorzitter en ceo van computerchipsfabrikant Advanced Micro Devices (AMD).

Volgens de Wall Street Journal is Ruiz een van de sleutelfiguren in de fraude die zou uitkomen op een bedrag van 20 miljard dollar. De krant schrijft dat de 63-jarige Ruiz, die voorzitter was bij AMD op het moment van de fraude en later ceo werd van de firma, gevoelige informatie zou hebben doorgespeeld over een reorganisatie bij zijn bedrijf in 2008.

Die informatie zou gebruikt zijn door Raj Rajaratnam bij de handel met voorkennis. Miljardair Rajaratnam, de stichter van het bekende investeringsfonds Galleon, werd recent aangehouden in het kader van het onderzoek naar handel met voorkennis.

Ook kaderleden van Intel, IBM en McKinsey waren bij de handel betrokken. De fraude zou uitkomen op een bedrag van 20 miljard dollar. Volgens de onderzoekers gaat het om een handel met aandelen van Hilton, Google, AMD, Sun Microsystems, Clearwire en Akamai, in de periode tussen 2006 en 2009.

Bron: Belga

In het onderzoek naar de grootschalige handel met voorkennis in de VS is voor het eerst de naam van een topmanager opgedoken. Het gaat om Hector Ruiz, voormalig voorzitter en ceo van computerchipsfabrikant Advanced Micro Devices (AMD). Volgens de Wall Street Journal is Ruiz een van de sleutelfiguren in de fraude die zou uitkomen op een bedrag van 20 miljard dollar. De krant schrijft dat de 63-jarige Ruiz, die voorzitter was bij AMD op het moment van de fraude en later ceo werd van de firma, gevoelige informatie zou hebben doorgespeeld over een reorganisatie bij zijn bedrijf in 2008. Die informatie zou gebruikt zijn door Raj Rajaratnam bij de handel met voorkennis. Miljardair Rajaratnam, de stichter van het bekende investeringsfonds Galleon, werd recent aangehouden in het kader van het onderzoek naar handel met voorkennis. Ook kaderleden van Intel, IBM en McKinsey waren bij de handel betrokken. De fraude zou uitkomen op een bedrag van 20 miljard dollar. Volgens de onderzoekers gaat het om een handel met aandelen van Hilton, Google, AMD, Sun Microsystems, Clearwire en Akamai, in de periode tussen 2006 en 2009. Bron: Belga