John Sculley, de Apple-ceo die Steve Jobs buitengooide, heeft interesse om BlackBerry te kopen.

Sinds het bod van de financiële groep FairFax Financial Holdings om BlackBerry voor 4,7 miljard dollar te kopen, duiken er meer berichten op over mogelijke kandidaten. Onder meer Mike Lazaridis en Doug Fregin, oprichters van het bedrijf, tonen interesse. Daar komt nu een interessante naam bij.

Volgens bronnen van de Canadese krant The Globe And Mail overweegt nu ook John Sculley een bod op de telefoonmaker. Zelf geeft de ex-apple topman, vandaag vooral actief als investeerder, geen commentaar. Al zegt hij wel een fan en gebruiker te zijn van de BlackBerry. Ook is hij van oordeel dat het bedrijf iemand nodig heeft met genoeg managementservaring, maar dat het bedrijf wel toekomst heeft.

John Sculley was tot begin jaren tachtig ceo van PepsiCo waar hij veel succes boekte. Hij werd gevraagd om de leiding van Apple op zich te nemen omdat Jobs op dat moment te onervaren en voor velen onhandelbaar was. Aanvankelijk kwamen de twee goed overweg. Toch groeide de rivaliteit tussen Jobs, de oprichter, en Sculley, de bedrijfsleider.

Die rivaliteit zorgde uiteindelijk voor het vertrek van Jobs in 1985 waarna hij met Next begon. Sculley bleef aan tot 1993. Nadien werd hij actief als investeerders.

John Sculley, de Apple-ceo die Steve Jobs buitengooide, heeft interesse om BlackBerry te kopen. Sinds het bod van de financiële groep FairFax Financial Holdings om BlackBerry voor 4,7 miljard dollar te kopen, duiken er meer berichten op over mogelijke kandidaten. Onder meer Mike Lazaridis en Doug Fregin, oprichters van het bedrijf, tonen interesse. Daar komt nu een interessante naam bij. Volgens bronnen van de Canadese krant The Globe And Mail overweegt nu ook John Sculley een bod op de telefoonmaker. Zelf geeft de ex-apple topman, vandaag vooral actief als investeerder, geen commentaar. Al zegt hij wel een fan en gebruiker te zijn van de BlackBerry. Ook is hij van oordeel dat het bedrijf iemand nodig heeft met genoeg managementservaring, maar dat het bedrijf wel toekomst heeft. John Sculley was tot begin jaren tachtig ceo van PepsiCo waar hij veel succes boekte. Hij werd gevraagd om de leiding van Apple op zich te nemen omdat Jobs op dat moment te onervaren en voor velen onhandelbaar was. Aanvankelijk kwamen de twee goed overweg. Toch groeide de rivaliteit tussen Jobs, de oprichter, en Sculley, de bedrijfsleider. Die rivaliteit zorgde uiteindelijk voor het vertrek van Jobs in 1985 waarna hij met Next begon. Sculley bleef aan tot 1993. Nadien werd hij actief als investeerders.