Schmidt stond tussen 2001 en 2011 aan het roer bij zoekmachine Google. Daarna werd hij uitvoerend voorzitter van het bedrijf tot begin 2018. Schmidt blijft nog wel verbonden aan Alphabet. Hij laat op Twitter weten dat hij aanblijft als adviseur en coach.

Alphabet maakte verder bekend dat Robin Washington zitting krijgt in het bestuur. Washington is de huidige financieel topvrouw van biotechnologiebedrijf Gilead Sciences. Zij vervangt Diane Greene als bestuurslid.

Eric Schmidt is een van de belangrijkste personen binnen Google geweest. Hij werd door de toen jonge oprichters Larry Page en Sergey Brin aangenomen als CEO nadat hij onder meer CEO van Novell en voorzitter van Sun Microsystems was geweest. Onder zijn bewind groeide Google uit van een zoekmachine tot een miljardenbedrijf met vertakkingen doorheen de hele technologiesector.

Schmidt stond tussen 2001 en 2011 aan het roer bij zoekmachine Google. Daarna werd hij uitvoerend voorzitter van het bedrijf tot begin 2018. Schmidt blijft nog wel verbonden aan Alphabet. Hij laat op Twitter weten dat hij aanblijft als adviseur en coach.Alphabet maakte verder bekend dat Robin Washington zitting krijgt in het bestuur. Washington is de huidige financieel topvrouw van biotechnologiebedrijf Gilead Sciences. Zij vervangt Diane Greene als bestuurslid.Eric Schmidt is een van de belangrijkste personen binnen Google geweest. Hij werd door de toen jonge oprichters Larry Page en Sergey Brin aangenomen als CEO nadat hij onder meer CEO van Novell en voorzitter van Sun Microsystems was geweest. Onder zijn bewind groeide Google uit van een zoekmachine tot een miljardenbedrijf met vertakkingen doorheen de hele technologiesector.