Otto, zoals het bedrijfje heet, denkt dat het op korte termijn eerder haalbaar is om trucks zelfrijdend te maken dan personenwagens. Daarbij wil het bedrijf de trucks in eerste instantie enkel op de snelweg zelfrijdend maken, wanneer een wagen die verlaat neemt de bestuurder het weer over.

Door zich niet op de binnenwegen te focussen kost het bestuurders geen baan en kan het systeem sneller geïntrigeerd worden, omdat de snelweg makkelijker te berijden is. Het systeem zorgt ervoor dat chauffeurs onderweg kunnen pauzeren terwijl de wagen rijdt, zodat er minder gestopt hoeft te worden onderweg.

De eerste tests van het bedrijf zijn al gestart in de Amerikaanse staat Nevada. Dat gebeurt met de nodige camera's en lasersensoren op een truck van Volvo. Dit systeem wil het bedrijf verkopen, zodat het op iedere vrachtwagen toepasbaar is. Wanneer het te koop is, is afhankelijk van de autoriteiten. Voorlopig heeft het bedrijf nog lang niet de kilometers achter de rug die Google en Tesla al wel hebben, dus zal er nog gewacht moeten worden.

Otto, zoals het bedrijfje heet, denkt dat het op korte termijn eerder haalbaar is om trucks zelfrijdend te maken dan personenwagens. Daarbij wil het bedrijf de trucks in eerste instantie enkel op de snelweg zelfrijdend maken, wanneer een wagen die verlaat neemt de bestuurder het weer over.Door zich niet op de binnenwegen te focussen kost het bestuurders geen baan en kan het systeem sneller geïntrigeerd worden, omdat de snelweg makkelijker te berijden is. Het systeem zorgt ervoor dat chauffeurs onderweg kunnen pauzeren terwijl de wagen rijdt, zodat er minder gestopt hoeft te worden onderweg.De eerste tests van het bedrijf zijn al gestart in de Amerikaanse staat Nevada. Dat gebeurt met de nodige camera's en lasersensoren op een truck van Volvo. Dit systeem wil het bedrijf verkopen, zodat het op iedere vrachtwagen toepasbaar is. Wanneer het te koop is, is afhankelijk van de autoriteiten. Voorlopig heeft het bedrijf nog lang niet de kilometers achter de rug die Google en Tesla al wel hebben, dus zal er nog gewacht moeten worden.