Antoon De Proft wordt bestuurder bij Barco. De ex-topman van het chipinspectiebedrijf ICOS Vision Systems vervangt er Urbain Vandeurzen, die in de zomer verkaste naar Gimv. De nieuwe bestuurder behaalde een masterdiploma Electrical Engineering en een postgraduaat Medical Engineering in 1982. Dat jaar ging De Proft aan de slag in het Leuvense labo van de latere universiteitsrector André Oosterlinck, waaruit ICOS ontstond als spin-off.

De Proft werkte bijna 20 jaar bij de producent van inspectiesystemen voor de halfgeleidersector, waarvan zeven jaar als voorzitter en gedelegeerd bestuurder. In 2008 werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse KLA-Tencor.

De man is sinds 2005 voorzitter van de raad van bestuur van Imec, en doet bij Barco de bestuurstermijn van Vandeurzen uit. Dat is tot de algemene vergadering in het voorjaar van 2012.

Antoon De Proft wordt bestuurder bij Barco. De ex-topman van het chipinspectiebedrijf ICOS Vision Systems vervangt er Urbain Vandeurzen, die in de zomer verkaste naar Gimv. De nieuwe bestuurder behaalde een masterdiploma Electrical Engineering en een postgraduaat Medical Engineering in 1982. Dat jaar ging De Proft aan de slag in het Leuvense labo van de latere universiteitsrector André Oosterlinck, waaruit ICOS ontstond als spin-off.De Proft werkte bijna 20 jaar bij de producent van inspectiesystemen voor de halfgeleidersector, waarvan zeven jaar als voorzitter en gedelegeerd bestuurder. In 2008 werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse KLA-Tencor.De man is sinds 2005 voorzitter van de raad van bestuur van Imec, en doet bij Barco de bestuurstermijn van Vandeurzen uit. Dat is tot de algemene vergadering in het voorjaar van 2012.