Elop ging in 2010 van Microsoft naar de Nokia-leiding, en kwam zo als eerste niet-Fin aan de top van het technologiebedrijf. Hij ging een alliantie aan met het Windows-bedrijf, waarna Microsoft in 2014 de gsm-afdeling van Nokia overnam en Elop opnieuw bij Microsoft aan de slag ging.

Enkele maanden later kondigde het concern aan 18.000 banen te schrappen, waarbij het vooral om Nokia-jobs ging.

Elop werd enige tijd beschouwd als een mogelijke opvolger van Steve Ballmer aan de top van Microsoft, maar uiteindelijk werd dat Satya Nadella, die tot dan de Cloud-afdeling leidde. In zijn strategie spelen clouddiensten een centrale rol.

(Belga/MI)

Elop ging in 2010 van Microsoft naar de Nokia-leiding, en kwam zo als eerste niet-Fin aan de top van het technologiebedrijf. Hij ging een alliantie aan met het Windows-bedrijf, waarna Microsoft in 2014 de gsm-afdeling van Nokia overnam en Elop opnieuw bij Microsoft aan de slag ging. Enkele maanden later kondigde het concern aan 18.000 banen te schrappen, waarbij het vooral om Nokia-jobs ging. Elop werd enige tijd beschouwd als een mogelijke opvolger van Steve Ballmer aan de top van Microsoft, maar uiteindelijk werd dat Satya Nadella, die tot dan de Cloud-afdeling leidde. In zijn strategie spelen clouddiensten een centrale rol.(Belga/MI)