De consument kan voortaan op de website www.bestetarief.be ook de verschillende "telecompacks" (combinatie telefonie, internet en digitale TV in één pakket) op een eenvoudige manier vergelijken.

Uit berekeningen van het BIPT blijkt dat een consument tot 25% kan besparen door van leverancier te veranderen, stelt minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een mededeling.

Sinds 2 jaar kan de consument via www.bestetarief.be vrij eenvoudig ontdekken welke internet-, telefonie- of digitale TV-oplossing het best bij zijn wensen aansluit. De minister vroeg de telecomregulator BIPT de website uit te breiden met een nieuwe module waarin de consument ook meteen kan zien welke provider de "pack" (combinatie internet- telefoon en digitale TV in één pakket) aanbiedt die voor hem het voordeligst is.

Zo'n 120 "packs" werden opgenomen in de nieuwe module. De website toont de tarieven van meer dan 60 verschillende operatoren en wordt reeds maandelijks bezocht door ongeveer 5.000 bezoekers.

Het BIPT ziet erop toe dat alle operatoren hun tarieven up-to-date houden. Indien een provider dat niet doet, kunnen administratieve sancties volgen.

Bron: Belga

De consument kan voortaan op de website www.bestetarief.be ook de verschillende "telecompacks" (combinatie telefonie, internet en digitale TV in één pakket) op een eenvoudige manier vergelijken. Uit berekeningen van het BIPT blijkt dat een consument tot 25% kan besparen door van leverancier te veranderen, stelt minister van Ondernemen en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in een mededeling. Sinds 2 jaar kan de consument via www.bestetarief.be vrij eenvoudig ontdekken welke internet-, telefonie- of digitale TV-oplossing het best bij zijn wensen aansluit. De minister vroeg de telecomregulator BIPT de website uit te breiden met een nieuwe module waarin de consument ook meteen kan zien welke provider de "pack" (combinatie internet- telefoon en digitale TV in één pakket) aanbiedt die voor hem het voordeligst is. Zo'n 120 "packs" werden opgenomen in de nieuwe module. De website toont de tarieven van meer dan 60 verschillende operatoren en wordt reeds maandelijks bezocht door ongeveer 5.000 bezoekers. Het BIPT ziet erop toe dat alle operatoren hun tarieven up-to-date houden. Indien een provider dat niet doet, kunnen administratieve sancties volgen. Bron: Belga