Michel Moll, de voorzitter van Belgacom, zal binnekort vertrekken bij Belgacom. De MR zou een nieuwe kandidaat op het oog hebben.

Volgens De Morgen wordt Moll aan de kant geschoven omdat de MR liever Laurent Levaux, hoofd van aviapartner en ondervoorzitter van UWE in de raad van bestuur wil. Moll zelf was sinds 1994 bestuurder bij Belgacom en werd vorig jaar interimvoorzitter op basis van zijn anciënniteit.

Het nieuws komt gelijk met de onthulling van De Morgen dat Moll ook zou bijklussen voor het Chinese telecombedrijf Huawei. Mogelijk heeft dat de MR doen beslissen om de topman aan de kant te schuiven. Al zegt Moll zelf in De Morgen dat er geen belangenconflict is.

Het mandaat van Moll is, samen met dat van nog vier andere leden, overigens al een tijd vervallen. Maar zo lang de opvolgers niet officiëel zijn aangeduid blijven zij op post.

Mogelijk kan het bekendraken van de nevenactiviteiten van Moll bij Huawei die benoeming nu versnellen. Moll zelf wordt in principe vervangen door Stefaan De Clerck.

Michel Moll, de voorzitter van Belgacom, zal binnekort vertrekken bij Belgacom. De MR zou een nieuwe kandidaat op het oog hebben. Volgens De Morgen wordt Moll aan de kant geschoven omdat de MR liever Laurent Levaux, hoofd van aviapartner en ondervoorzitter van UWE in de raad van bestuur wil. Moll zelf was sinds 1994 bestuurder bij Belgacom en werd vorig jaar interimvoorzitter op basis van zijn anciënniteit.Het nieuws komt gelijk met de onthulling van De Morgen dat Moll ook zou bijklussen voor het Chinese telecombedrijf Huawei. Mogelijk heeft dat de MR doen beslissen om de topman aan de kant te schuiven. Al zegt Moll zelf in De Morgen dat er geen belangenconflict is.Het mandaat van Moll is, samen met dat van nog vier andere leden, overigens al een tijd vervallen. Maar zo lang de opvolgers niet officiëel zijn aangeduid blijven zij op post.Mogelijk kan het bekendraken van de nevenactiviteiten van Moll bij Huawei die benoeming nu versnellen. Moll zelf wordt in principe vervangen door Stefaan De Clerck.