De griffies van de vredegerechten klagen over de werking van het nieuwe computersysteem van Justitie. "Veel te traag", klinkt het.

Dat bericht Gazet van Antwerpen. De zenuwen van het personeel van de vredegerechten werden in heel België zwaar op de proef gesteld toen bleek dat de computers in hun kantoren niet opstartten. Oorzaak was een brandalarm bij Justitie in Brussel. Dat zorgde ervoor dat de server plat ging. Het duurde tot 11 uur eer de zaak weer opstartte.

De panne was voor veel personeelsleden van de 229 vredegerechten in ons land de zoveelste ergernis die ze moesten verwerken bij het gebruik van het nieuwe computersysteem. Justitie wil dat tegen eind februari bij elk vredegerecht, politierechtbank en -parket invoeren om het uit de jaren negentig daterende oude computersysteem te vervangen. Bij de meerderheid van de vredegerechten is het systeem al in voege.

Maar echt gelukkig zijn ze er daar dus niet mee. Het systeem is volgens het personeel veel te traag, zodat er overuren moeten gemaakt worden. Ook zijn getuigenverklaringen verdwenen. "Ergens aan de top in Brussel moet er iemand zijn die van schaamte niet weet waar kruipen als hij ziet wat voor rommel hij besteld heeft", klinkt het.

De informatisering van de vredegerechten, politierechtbanken en -parketten maakt deel uit van het Cheops-project, dat de hele ict van Justitie wil moderniseren. Cheops zelf is al een tweede poging, na het jammerlijke falen van het Phenix-project.

Bron: Belga

De griffies van de vredegerechten klagen over de werking van het nieuwe computersysteem van Justitie. "Veel te traag", klinkt het. Dat bericht Gazet van Antwerpen. De zenuwen van het personeel van de vredegerechten werden in heel België zwaar op de proef gesteld toen bleek dat de computers in hun kantoren niet opstartten. Oorzaak was een brandalarm bij Justitie in Brussel. Dat zorgde ervoor dat de server plat ging. Het duurde tot 11 uur eer de zaak weer opstartte. De panne was voor veel personeelsleden van de 229 vredegerechten in ons land de zoveelste ergernis die ze moesten verwerken bij het gebruik van het nieuwe computersysteem. Justitie wil dat tegen eind februari bij elk vredegerecht, politierechtbank en -parket invoeren om het uit de jaren negentig daterende oude computersysteem te vervangen. Bij de meerderheid van de vredegerechten is het systeem al in voege. Maar echt gelukkig zijn ze er daar dus niet mee. Het systeem is volgens het personeel veel te traag, zodat er overuren moeten gemaakt worden. Ook zijn getuigenverklaringen verdwenen. "Ergens aan de top in Brussel moet er iemand zijn die van schaamte niet weet waar kruipen als hij ziet wat voor rommel hij besteld heeft", klinkt het. De informatisering van de vredegerechten, politierechtbanken en -parketten maakt deel uit van het Cheops-project, dat de hele ict van Justitie wil moderniseren. Cheops zelf is al een tweede poging, na het jammerlijke falen van het Phenix-project. Bron: Belga