Het Voka-startersproject Bryo kan jonge ondernemers nu ook toegang geven tot financiële middelen.

Op initiatief van Luc De Bruyckere (Ter Beke/Voka), Paul Thiers (Unilin) en Lieven Danneels (Televic) is samen met de Koning Boudewijnstichting het fonds 'Vrienden van Bryo' opgericht. Via dat fonds worden ondernemers samengebracht die microkredieten ter beschikking stellen van starters binnen het Voka-project Bryo.

Het gaat na Angel.me, MyFirstCompany, Look&Fin en MyMicroInvest al over het vijfde crowdfunding-initiatief in België op een half jaar tijd. Woordvoerder Jochen Bessemans benadrukt echter dat het bij 'Vrienden van Bryo' niet alleen om de centen draait: "Het gaat om veel meer dan het geld alleen. Het gaat om een verlengstuk van Bryo waarin we in de eerste plaats jonge ondernemers begeleiden. Met dit fonds willen we hen wel de mogelijkheid bieden om in het Bryo-project toch aan de nodige middelen te geraken", zegt Bessemans.

Ondernemers die 'vriend van Bryo' worden, storten jaarlijks 2.500 euro in het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Het is Bryo - kort voor Bright and Young - die instaat voor het ter beschikking stellen van die middelen.

Ondertussen stapten al meer dan 600 Vlaamse ondernemers tussen 18 en 36 jaar in Bryo, waarin naast Voka ook BNP Paribas Fortis, SD Worx, Microsoft en Deloitte Fiduciaire betrokken zijn. Enkele jonge ondernemers die via Bryo hun talent ontplooien, zijn Davy Kestens (Twitspark), Olivier Tilleuil (EyeSee) en Kristof Mertens (Porphyrio).

Het Voka-startersproject Bryo kan jonge ondernemers nu ook toegang geven tot financiële middelen. Op initiatief van Luc De Bruyckere (Ter Beke/Voka), Paul Thiers (Unilin) en Lieven Danneels (Televic) is samen met de Koning Boudewijnstichting het fonds 'Vrienden van Bryo' opgericht. Via dat fonds worden ondernemers samengebracht die microkredieten ter beschikking stellen van starters binnen het Voka-project Bryo. Het gaat na Angel.me, MyFirstCompany, Look&Fin en MyMicroInvest al over het vijfde crowdfunding-initiatief in België op een half jaar tijd. Woordvoerder Jochen Bessemans benadrukt echter dat het bij 'Vrienden van Bryo' niet alleen om de centen draait: "Het gaat om veel meer dan het geld alleen. Het gaat om een verlengstuk van Bryo waarin we in de eerste plaats jonge ondernemers begeleiden. Met dit fonds willen we hen wel de mogelijkheid bieden om in het Bryo-project toch aan de nodige middelen te geraken", zegt Bessemans. Ondernemers die 'vriend van Bryo' worden, storten jaarlijks 2.500 euro in het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Het is Bryo - kort voor Bright and Young - die instaat voor het ter beschikking stellen van die middelen. Ondertussen stapten al meer dan 600 Vlaamse ondernemers tussen 18 en 36 jaar in Bryo, waarin naast Voka ook BNP Paribas Fortis, SD Worx, Microsoft en Deloitte Fiduciaire betrokken zijn. Enkele jonge ondernemers die via Bryo hun talent ontplooien, zijn Davy Kestens (Twitspark), Olivier Tilleuil (EyeSee) en Kristof Mertens (Porphyrio).