De Brusselse overheid investeerde via haar Multimediaplan de voorbije jaren 10 miljoen euro in de informatisering van de 516 lagere en middelbare scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Over alle netten heen geldt dat voor 160.000 leerlingen. Daar wordt nu een nieuw luik aan toegevoegd.

Op initiatief van het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest) zullen tegen eind 2009 158 scholen elk beschikken over 16 pc's met tft-schermen, een Baseline netwerkswitch van 3Com, een Phaser 3500DN netwerklaserprinter van Xerox, een digitale videoprojector van Acer en een projectiescherm met motor en afstandsbediening van Nobo (die kan samengaan met de bestaande uitrusting). Die pc's zijn Esprimo P5720 werkstations van Fujitsu-Siemens met dual boot configuratie, namelijk Vista Business en Linux/Edubuntu 7.10. Scholen die uitsluitend voor het Linux besturingssysteem opteren, hebben recht op 18 in plaats van 16 pc's, wat een duidelijk duwtje in de rug is voor vrije software. De Fujitsu-Siemens toestellen worden uitgerust met OpenOffice, het mailprogramma MS Mail, de Firefox-browser van Mozilla of Internet Explorer 7. De huidige servers krijgen er ook nog een harde schijf van 250 GB bovenop.

Het plan voorziet voorts een garantie en een onderhoudscontract van vier jaar, toegang tot de IRISline helpdesk en de opleiding van één verantwoordelijk per school. Zonder de onderhoudsverbintenis en de breedbandverbinding slaat de derde fase van het Multimediaplan op een bedrag van 3,250 miljoen euro. Gespreid over tien jaar loopt de hele investering op tot 13,250 miljoen euro.

De uitrol in handen van Econocom startte eind september (een paar weken later dan voorzien dus). Vier middelbare scholen zijn al aan de beurt geweest.

De Brusselse overheid investeerde via haar Multimediaplan de voorbije jaren 10 miljoen euro in de informatisering van de 516 lagere en middelbare scholen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Over alle netten heen geldt dat voor 160.000 leerlingen. Daar wordt nu een nieuw luik aan toegevoegd. Op initiatief van het CIBG (Centrum voor Informatica voor het Brussels Gewest) zullen tegen eind 2009 158 scholen elk beschikken over 16 pc's met tft-schermen, een Baseline netwerkswitch van 3Com, een Phaser 3500DN netwerklaserprinter van Xerox, een digitale videoprojector van Acer en een projectiescherm met motor en afstandsbediening van Nobo (die kan samengaan met de bestaande uitrusting). Die pc's zijn Esprimo P5720 werkstations van Fujitsu-Siemens met dual boot configuratie, namelijk Vista Business en Linux/Edubuntu 7.10. Scholen die uitsluitend voor het Linux besturingssysteem opteren, hebben recht op 18 in plaats van 16 pc's, wat een duidelijk duwtje in de rug is voor vrije software. De Fujitsu-Siemens toestellen worden uitgerust met OpenOffice, het mailprogramma MS Mail, de Firefox-browser van Mozilla of Internet Explorer 7. De huidige servers krijgen er ook nog een harde schijf van 250 GB bovenop. Het plan voorziet voorts een garantie en een onderhoudscontract van vier jaar, toegang tot de IRISline helpdesk en de opleiding van één verantwoordelijk per school. Zonder de onderhoudsverbintenis en de breedbandverbinding slaat de derde fase van het Multimediaplan op een bedrag van 3,250 miljoen euro. Gespreid over tien jaar loopt de hele investering op tot 13,250 miljoen euro. De uitrol in handen van Econocom startte eind september (een paar weken later dan voorzien dus). Vier middelbare scholen zijn al aan de beurt geweest.