De Amerikaanse technologiejournaliste Sarah Slocum droeg haar Google Glass-exemplaar tijdens een nachtje uit in een bar genaamd Molotov's in San Francisco. Geen goed idee, zo blijkt, want de vrouw werd naar eigen zeggen "verbaal en fysiek aangevallen en beroofd door enkele Google Glass-haters". Dat schreef ze op haar Facebook-account.

Toen Slocum Google Glass demonstreerde aan enkele aanwezigen, confronteerden twee kwade vrouwen haar en werd de futuristische bril door een man van haar gezicht geslagen. Vervolgens werd haar handtas, portefeuille en gsm gestolen. Slocum kon haar Google Glass wel opnieuw bemachtigen, de andere andere bezittingen is ze kwijt.

Wat het incident precies veroorzaakte, is niet bekend. Volgens een ooggetuige gedroeg Slocum zich "zeer vriendelijk", maar is het cliënteel van Molotov's - een punkrockbar - niet bepaald "tech-georiënteerd" en was het dus tactvoller geweest de bril thuis te laten. Een andere getuige denkt dat de betreffende mensen gewoon bang waren dat ze gefilmd zouden worden, wat op zo'n laat uur in een bar redelijk gênante taferelen zou opleveren.

Google heeft onlangs een Glass-etiquette opgesteld. Daarin staat onder meer dat Explorers - mensen die de bril nu al mogen testen, onder wie dus Slocum - niet mogen verwachten dat ze Google Glass kunnen dragen zonder ermee op te vallen.

De Amerikaanse technologiejournaliste Sarah Slocum droeg haar Google Glass-exemplaar tijdens een nachtje uit in een bar genaamd Molotov's in San Francisco. Geen goed idee, zo blijkt, want de vrouw werd naar eigen zeggen "verbaal en fysiek aangevallen en beroofd door enkele Google Glass-haters". Dat schreef ze op haar Facebook-account. Toen Slocum Google Glass demonstreerde aan enkele aanwezigen, confronteerden twee kwade vrouwen haar en werd de futuristische bril door een man van haar gezicht geslagen. Vervolgens werd haar handtas, portefeuille en gsm gestolen. Slocum kon haar Google Glass wel opnieuw bemachtigen, de andere andere bezittingen is ze kwijt. Wat het incident precies veroorzaakte, is niet bekend. Volgens een ooggetuige gedroeg Slocum zich "zeer vriendelijk", maar is het cliënteel van Molotov's - een punkrockbar - niet bepaald "tech-georiënteerd" en was het dus tactvoller geweest de bril thuis te laten. Een andere getuige denkt dat de betreffende mensen gewoon bang waren dat ze gefilmd zouden worden, wat op zo'n laat uur in een bar redelijk gênante taferelen zou opleveren. Google heeft onlangs een Glass-etiquette opgesteld. Daarin staat onder meer dat Explorers - mensen die de bril nu al mogen testen, onder wie dus Slocum - niet mogen verwachten dat ze Google Glass kunnen dragen zonder ermee op te vallen.