Een tijdje geleden werd in Californië een vrouw genaamd Ceclia Abadie beboet voor het dragen van een Google-bril achter het stuur. Dat staat volgens de politie gelijk aan het kijken naar films of computerschermen tijdens het rijden.

Cecilia Abadie - één van de circa tienduizend mensen die Google Glass voor de release in 2014 mag testen - vecht deze bekeuring nu aan. Ze beweert dat de hoogtechnologische bril niet ingeschakeld was terwijl ze haar auto bestuurde, en dat de wet waaronder ze beboet werd enkel geldt voor beeldschermen en niet voor draagbare gadgets als Google Glass.

De wet is inderdaad nog niet ingesteld op 'wearable technology'. Al zijn er intussen wel in drie Amerikaanse staten wetsvoorstellen ingediend om het dragen van 'internetbrillen' tijdens het autorijden te verbieden.

Een tijdje geleden werd in Californië een vrouw genaamd Ceclia Abadie beboet voor het dragen van een Google-bril achter het stuur. Dat staat volgens de politie gelijk aan het kijken naar films of computerschermen tijdens het rijden. Cecilia Abadie - één van de circa tienduizend mensen die Google Glass voor de release in 2014 mag testen - vecht deze bekeuring nu aan. Ze beweert dat de hoogtechnologische bril niet ingeschakeld was terwijl ze haar auto bestuurde, en dat de wet waaronder ze beboet werd enkel geldt voor beeldschermen en niet voor draagbare gadgets als Google Glass. De wet is inderdaad nog niet ingesteld op 'wearable technology'. Al zijn er intussen wel in drie Amerikaanse staten wetsvoorstellen ingediend om het dragen van 'internetbrillen' tijdens het autorijden te verbieden.