Dat blijkt uit onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten.

De onderzoekers keken naar 3 miljoen aanpassingen die op het open-sourceplatform GitHub gedaan werden. Githubgebruikers bekritiseren, herzien en verbeteren elkaars code. Daaruit blijkt dat veranderingen vaker geaccepteerd worden wanneer ze geschreven zijn door vrouwen. Dit gebeurde wel alleen meer wanneer niemand wist dat het door een vrouw geschreven was.

De onderzoekers keken naar de acceptatie tussen programmeertalen en het aantal regels code dat aangepast werd. Vrouwen voegden gemiddeld 1.600 regels toe en verwijderden er 600. Mannen voegden gemiddeld 1.000 regels toe en verwijderden er 400. Bij tien programmeertalen werd er gekeken naar de wijzigingen en bij alle talen werden wijzigingen van vrouwen vaker geaccepteerd dan bij mannen.

De overgrote meerderheid van alle softwareontwikkelaars is man. In een enquête uit 2013 bleek dat slechts 11,2 procent van alle softwareontwikkelaars vrouw is.

Dat blijkt uit onderzoek van twee Amerikaanse universiteiten.De onderzoekers keken naar 3 miljoen aanpassingen die op het open-sourceplatform GitHub gedaan werden. Githubgebruikers bekritiseren, herzien en verbeteren elkaars code. Daaruit blijkt dat veranderingen vaker geaccepteerd worden wanneer ze geschreven zijn door vrouwen. Dit gebeurde wel alleen meer wanneer niemand wist dat het door een vrouw geschreven was. De onderzoekers keken naar de acceptatie tussen programmeertalen en het aantal regels code dat aangepast werd. Vrouwen voegden gemiddeld 1.600 regels toe en verwijderden er 600. Mannen voegden gemiddeld 1.000 regels toe en verwijderden er 400. Bij tien programmeertalen werd er gekeken naar de wijzigingen en bij alle talen werden wijzigingen van vrouwen vaker geaccepteerd dan bij mannen.De overgrote meerderheid van alle softwareontwikkelaars is man. In een enquête uit 2013 bleek dat slechts 11,2 procent van alle softwareontwikkelaars vrouw is.