Live IP is het eerst live-productiesysteem dat volledig een beroep doet op IP- en IT-technologie. In juni won Live IP al de EBU Award for Technology en Information. De vernieuwende aanpak werd deze zomer toegepast voor het live ochtendprogramma over het EK Voetbal van Ketnet.

De prijs werd zondagavond in Amsterdam in ontvangst genomen door Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU) Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT).

Live IP was niet de enige nominatie voor VRT bij de IBC Awards. De Ketnet-app, gemaakt met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de shortlist voor IBC Innovation Award for Content Management. De Ketnet-app won uiteindelijk de tweede plaats in deze categorie.

VRT Sandbox brengt vanop IBC live online verslag uit, in samenwerking met Datanews: http://datane.ws/sandboxtv.

(WK)

Live IP is het eerst live-productiesysteem dat volledig een beroep doet op IP- en IT-technologie. In juni won Live IP al de EBU Award for Technology en Information. De vernieuwende aanpak werd deze zomer toegepast voor het live ochtendprogramma over het EK Voetbal van Ketnet.De prijs werd zondagavond in Amsterdam in ontvangst genomen door Felix Poulin (Senior Project Manager bij EBU) Michel De Wolf (directeur van D.W.E.S.A.M.) en Mick De Valck (Algemeen directeur Technologie en Operaties van VRT).Live IP was niet de enige nominatie voor VRT bij de IBC Awards. De Ketnet-app, gemaakt met het Gentse productiebedrijf Small Town Heroes, haalde de shortlist voor IBC Innovation Award for Content Management. De Ketnet-app won uiteindelijk de tweede plaats in deze categorie. VRT Sandbox brengt vanop IBC live online verslag uit, in samenwerking met Datanews: http://datane.ws/sandboxtv.(WK)