Zhu Hua en Zhang Shilong hadden volgens de Amerikaanse openbare aanklager het doel om blauwdrukken en andere geheimen te stelen van tientallen bedrijven en overheidsorganisaties, om ze te overhandigen aan de Chinese overheid. De aanklacht werd door het Ministerie van Justitie openbaar gemaakt en er hoort een heuse 'Wanted' poster bij. De beschuldigingen komt er op een moment waarbij de spanningen tussen China en de VS rond handelstarieven hoog oplopen.

De twee zouden deel uitmaken van een hackersgroep genaamd APT10 (Advanced Persistant Threat 10), zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie nog. Volgens de akte van beschuldiging werkte het duo voor het bedrijf Huaying Haitai, in samenwerking met het Chinese ministerie voor Staatsveiligheid. Amerikaanse bedrijven in de luchtvaart, ruimtevaart en satelliettechnologie werden specifiek geviseerd, maar ook overheidsagentschappen zoals de Marine en Nasa. Bij de Amerikaanse Marine zouden ze bijvoorbeeld persoonsgegevens van 100.000 personeelsleden hebben buitgemaakt, een derde van het volledige personeelsbestand.

Andere landen die geviseerd werden, waren onder meer Groot-Brittannië, Australië, Canada, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zweden. De twee beschuldigden zouden momenteel in China verblijven en de kans is klein dat ze ooit opgepakt worden. China zelf ontkent de aantijgingen.

Zhu Hua en Zhang Shilong hadden volgens de Amerikaanse openbare aanklager het doel om blauwdrukken en andere geheimen te stelen van tientallen bedrijven en overheidsorganisaties, om ze te overhandigen aan de Chinese overheid. De aanklacht werd door het Ministerie van Justitie openbaar gemaakt en er hoort een heuse 'Wanted' poster bij. De beschuldigingen komt er op een moment waarbij de spanningen tussen China en de VS rond handelstarieven hoog oplopen.De twee zouden deel uitmaken van een hackersgroep genaamd APT10 (Advanced Persistant Threat 10), zo meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie nog. Volgens de akte van beschuldiging werkte het duo voor het bedrijf Huaying Haitai, in samenwerking met het Chinese ministerie voor Staatsveiligheid. Amerikaanse bedrijven in de luchtvaart, ruimtevaart en satelliettechnologie werden specifiek geviseerd, maar ook overheidsagentschappen zoals de Marine en Nasa. Bij de Amerikaanse Marine zouden ze bijvoorbeeld persoonsgegevens van 100.000 personeelsleden hebben buitgemaakt, een derde van het volledige personeelsbestand.Andere landen die geviseerd werden, waren onder meer Groot-Brittannië, Australië, Canada, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland en Zweden. De twee beschuldigden zouden momenteel in China verblijven en de kans is klein dat ze ooit opgepakt worden. China zelf ontkent de aantijgingen.