Het Amerikaanse leger ontwikkelt software om Amerikaanse propaganda via valse accounts op sociale netwerksites als Facebook en Twitter te verspreiden.

Dat heeft het Russische staatspersbureau Ria Novosti vrijdag op gezag van de Britse krant The Guardian gemeld. Het US Central Command (Centcom) dat de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azië overziet heeft een contract toegekend om een "online persona management service" te ontwikkelen waardoor een soldaat tot 10 valse profielen kan voeren. Die zogenaamde "sock puppets" moeten een overtuigende achtergrond, geschiedenis en andere details hebben. Zij moeten conversaties kunnen sturen zonder te moeten vrezen "door gesofisticeerde vijanden te worden ontdekt".

Het Centcom moet op die manier in staat worden gesteld weerwerk te bieden aan extremistische en vijandige propaganda buiten de VS, zo citeerde de Britse kwaliteitskrant woordvoerder Bill Speaks van het Centcom.

The Guardian stipt aan dat ook andere landen, bedrijven en ngo's op het idee kunnen komen gelijkaardige technieken uit te werken.

Bron: Belga

Het Amerikaanse leger ontwikkelt software om Amerikaanse propaganda via valse accounts op sociale netwerksites als Facebook en Twitter te verspreiden. Dat heeft het Russische staatspersbureau Ria Novosti vrijdag op gezag van de Britse krant The Guardian gemeld. Het US Central Command (Centcom) dat de Amerikaanse militaire operaties in het Midden-Oosten en Centraal-Azië overziet heeft een contract toegekend om een "online persona management service" te ontwikkelen waardoor een soldaat tot 10 valse profielen kan voeren. Die zogenaamde "sock puppets" moeten een overtuigende achtergrond, geschiedenis en andere details hebben. Zij moeten conversaties kunnen sturen zonder te moeten vrezen "door gesofisticeerde vijanden te worden ontdekt". Het Centcom moet op die manier in staat worden gesteld weerwerk te bieden aan extremistische en vijandige propaganda buiten de VS, zo citeerde de Britse kwaliteitskrant woordvoerder Bill Speaks van het Centcom. The Guardian stipt aan dat ook andere landen, bedrijven en ngo's op het idee kunnen komen gelijkaardige technieken uit te werken. Bron: Belga