De overeenkomst werd aangekondigd in een blogpost.

Yahoo! wordt vanaf december en gedurende vijf jaar de 'default'-zoekmachine voor Mozilla Firefox. Yahoo Search zou volgens de blogpost in een nieuw jasje gestoken worden.

De andere zoekmachines, zoals Google, Bing en DuckDuckGo, zullen compatibel blijven met Firefox en als alternatieve opties aangeboden worden.

In China gaat Mozilla in zee met Baidu, in Rusland met Yandex Search.

In andere landen blijft Google de bevoorrechte, vooraf geïnstalleerde zoekfunctie van Mozilla Firefox.

Hoeveel Mozilla verdient aan de deal met Yahoo! is niet bekendgemaakt.

Google Chrome

De voorbije tien jaar had Mozilla Google als default-zoekmachine. Mozilla kreeg daarvoor een vergoeding die over de jaren in de honderden miljoenen dollar liep.

Met Chrome heeft Google een eigen browser ontwikkeld, die concurreert met en klanten weghaalt bij Firefox.

(Belga/RR)

De overeenkomst werd aangekondigd in een blogpost. Yahoo! wordt vanaf december en gedurende vijf jaar de 'default'-zoekmachine voor Mozilla Firefox. Yahoo Search zou volgens de blogpost in een nieuw jasje gestoken worden.De andere zoekmachines, zoals Google, Bing en DuckDuckGo, zullen compatibel blijven met Firefox en als alternatieve opties aangeboden worden.In China gaat Mozilla in zee met Baidu, in Rusland met Yandex Search.In andere landen blijft Google de bevoorrechte, vooraf geïnstalleerde zoekfunctie van Mozilla Firefox.Hoeveel Mozilla verdient aan de deal met Yahoo! is niet bekendgemaakt.De voorbije tien jaar had Mozilla Google als default-zoekmachine. Mozilla kreeg daarvoor een vergoeding die over de jaren in de honderden miljoenen dollar liep. Met Chrome heeft Google een eigen browser ontwikkeld, die concurreert met en klanten weghaalt bij Firefox. (Belga/RR)