De VS wapenen zich tegen een cyberoorlog en willen zich ook beter beschermen tegen internetspionage. Volgens berichten van Amerikaanse media zal president Barack Obama vrijdag de installatie van een internetverantwoordelijke in het Witte Huis bekendmaken.

De toekomstige "cybertsaar" zal de verschillende plannen in praktijk moeten brengen, die computers in het hele land beschermen tegen aanvallen van hackers. Zo moet de toegang tot de overheidscomputer beperkt worden.

Ook de computersystemen die zorgen voor het vlot verloop van beurshandelingen, banktransacties en het luchtverkeer moeten beter worden afgeschermd.

Ondertussen is het Pentagon volgens een bericht in New York Times ook van plan een militaire staf op te richten die verantwoordelijk is voor de afweer van aanvallen via internet en voor de voorbereiding van een offensief via het wereldwijde web.

Bij een "cyberwar" trachten de aanvallers de tegenstander buiten gevecht te stellen, door langs het internet hun energievoorzienings- en computernetwerk lam te leggen.

Bron: Belga

De VS wapenen zich tegen een cyberoorlog en willen zich ook beter beschermen tegen internetspionage. Volgens berichten van Amerikaanse media zal president Barack Obama vrijdag de installatie van een internetverantwoordelijke in het Witte Huis bekendmaken. De toekomstige "cybertsaar" zal de verschillende plannen in praktijk moeten brengen, die computers in het hele land beschermen tegen aanvallen van hackers. Zo moet de toegang tot de overheidscomputer beperkt worden. Ook de computersystemen die zorgen voor het vlot verloop van beurshandelingen, banktransacties en het luchtverkeer moeten beter worden afgeschermd. Ondertussen is het Pentagon volgens een bericht in New York Times ook van plan een militaire staf op te richten die verantwoordelijk is voor de afweer van aanvallen via internet en voor de voorbereiding van een offensief via het wereldwijde web. Bij een "cyberwar" trachten de aanvallers de tegenstander buiten gevecht te stellen, door langs het internet hun energievoorzienings- en computernetwerk lam te leggen. Bron: Belga