De investering is afkomstig van het ministerie van energie. 325 miljoen dollar van het budget gaat naar de bouw en ontwikkeling van de twee systemen die de namen Summit en Sierra meekrijgen. De resterende honderd miljoen dollar wordt geïnvesteerd in FastForward2, een programma voor extreme schaling van de supercomputer's capaciteiten.

Onder meer IBM, Nvidia en Mellanox werken mee aan het project. Het doel is om vijf tot zeven keer sneller te worden dan de huidige Amerikaanse supercomputers. Daarmee zullen Summit en Sierra afklokken op 150 en 100 petaflops. Ter vergelijking: de snelste sompercomputer van het moment, de Chinese Tianhe-2, haalt 55 petaflops.

De machines worden ingezet voor onderzoek rond wetenschap en nucleaire wapens.

De investering is afkomstig van het ministerie van energie. 325 miljoen dollar van het budget gaat naar de bouw en ontwikkeling van de twee systemen die de namen Summit en Sierra meekrijgen. De resterende honderd miljoen dollar wordt geïnvesteerd in FastForward2, een programma voor extreme schaling van de supercomputer's capaciteiten.Onder meer IBM, Nvidia en Mellanox werken mee aan het project. Het doel is om vijf tot zeven keer sneller te worden dan de huidige Amerikaanse supercomputers. Daarmee zullen Summit en Sierra afklokken op 150 en 100 petaflops. Ter vergelijking: de snelste sompercomputer van het moment, de Chinese Tianhe-2, haalt 55 petaflops.De machines worden ingezet voor onderzoek rond wetenschap en nucleaire wapens.