VUB en ULB richten samen wetenschapscampus op

© Belga

De Vrije Universiteit Brussel en haar Franstalige tegenhanger Université Libre de Bruxelles (ULB) bundelen de krachten om op de campus aan de Pleinlaan een Science and Technology Park op te richten. Behalve het federale fonds voor Brussel, Beliris, het Brusselse Gewest en het Europese fonds EFRO, investeert nu ook Proximus mee in het project.

Het Science and Technology Park moet binnenkort tussen de campussen van de VUB en de ULB verrijzen. Als voornaamste privépartner zal Proximus het volledige park van IT-infrastructuur en -materiaal voorzien. In 2018 wordt er een “Library & Learning Center” gebouwd, met bibliotheek, multimediaruimtes, werkzones en opleidings- en vergaderruimtes.

“Onze bibliotheken moeten vandaag zowel materiële als digitale media aanbieden, plekken van uitwisseling en onderzoek zijn en ondersteunende diensten ter beschikking stellen van studenten en lesgevers. Het Library & Learning Center is dit alles in één”, aldus ULB-rector Didier Viviers.

“Dit nieuwe kenniscentrum zal toegankelijk zijn voor alle belanghebbenden in onze maatschappij, niet enkel voor studenten en onderzoekers”, voegt VUB-rector Paul De Knop daaraan toe.

Geleidelijk komt er ook een Science & Technology Park, dat alle niveaus van hoger onderwijs in fundamentele en toegepaste wetenschappen in één campus moet integreren. Momenteel zijn zowel de ULB- als de VUB-faculteiten Wetenschappen en Ingenieurswetenschappen al aan de Pleinlaan gelegen. In de nieuwe infrastructuur moeten zij op termijn nauwer samenwerken. (Belga)

Partner Content