Ten minste drie winkeliers laten weten dat ze een gesprek van zo'n anderhalf uur hebben gehad met onderzoekers van de FTC. De vraag die daarbij centraal staat, is hoeveel van hun omzet via Amazon wordt behaald en hoeveel via vergelijkbare onlinewinkels van concurrenten. Amazon claimt in zijn verweer tegen mededingingsklachten vaak dat winkeliers zelf kunnen kiezen via welk platform ze online producten verkopen.

De opzet van het onderzoek wijst erop dat de waakhond een onderzoek naar Amazon voorbereidt, zeggen deskundigen in zulke onderzoeken. Amazon zelf heeft nog geen melding gemaakt van een kartelonderzoek. De FTC onthield zich van commentaar.

Ten minste drie winkeliers laten weten dat ze een gesprek van zo'n anderhalf uur hebben gehad met onderzoekers van de FTC. De vraag die daarbij centraal staat, is hoeveel van hun omzet via Amazon wordt behaald en hoeveel via vergelijkbare onlinewinkels van concurrenten. Amazon claimt in zijn verweer tegen mededingingsklachten vaak dat winkeliers zelf kunnen kiezen via welk platform ze online producten verkopen.De opzet van het onderzoek wijst erop dat de waakhond een onderzoek naar Amazon voorbereidt, zeggen deskundigen in zulke onderzoeken. Amazon zelf heeft nog geen melding gemaakt van een kartelonderzoek. De FTC onthield zich van commentaar.