De Waalse minister van Volksgezondheid Eliane Tillieux pleit in La Dernière Heure voor een verbod op het gebruik van gsm's in het basisonderwijs.

De minister haalt gezondheidsredenen aan. "Wetenschappelijke studies geven aan dat jongeren die veel mobiel bellen ook een hoger risico lopen op gezondheidsproblemen, die te wijten zijn aan de straling."

Voor het secundair onderwijs stelt Tillieux zich genuanceerder op. "Een verbod ligt daar veel moeilijker. Het is beter om het gebruik daar te omkaderen: geen gebruik tijdens de lessen, enkel aan de schoolpoort, enzovoort. Om het gebruik te beperken, moeten er keuzes worden gemaakt", stelt ze.

De gewestminister wil er daarnaast met haar federale collega voor zorgen dat bij elke verkochte gsm een bijsluiter zit waarin wordt gewaarschuwd voor gezondheidsrisico's. Een ander idee is de invoering van een gsm-vrije dag.

Bron: Belga

De Waalse minister van Volksgezondheid Eliane Tillieux pleit in La Dernière Heure voor een verbod op het gebruik van gsm's in het basisonderwijs. De minister haalt gezondheidsredenen aan. "Wetenschappelijke studies geven aan dat jongeren die veel mobiel bellen ook een hoger risico lopen op gezondheidsproblemen, die te wijten zijn aan de straling." Voor het secundair onderwijs stelt Tillieux zich genuanceerder op. "Een verbod ligt daar veel moeilijker. Het is beter om het gebruik daar te omkaderen: geen gebruik tijdens de lessen, enkel aan de schoolpoort, enzovoort. Om het gebruik te beperken, moeten er keuzes worden gemaakt", stelt ze. De gewestminister wil er daarnaast met haar federale collega voor zorgen dat bij elke verkochte gsm een bijsluiter zit waarin wordt gewaarschuwd voor gezondheidsrisico's. Een ander idee is de invoering van een gsm-vrije dag. Bron: Belga