Netwerkintegrator Dimension Data en Aastra-specialist Modal Voice Networks gaan 350 ip-telefoons installeren op de vier sites van het Waals Parlement. Model Voice Networks levert een duplicated Aastra 5000 callserver, Dimension Data zorgt voor de upgrade van het netwerk met Cisco-technologie.

Naast de 350 ip-telefoons worden er een 50-tal wifi access points voorzien, net als enkele videoconferencing machines. Het netwerk wordt beveiligd via sips en srtp (secure real-time transport protocol). Voor een unified communications systeem wordt voorlopig gepast, enkel de traditionele telefonie wordt vervangen.

Het lot voor Modal Voice Networks klokt af op om en bij de 125.000 euro. In het geval van Dimension Data moeten we in de ordegrootte van enkele tienduizenden euro's denken.

Netwerkintegrator Dimension Data en Aastra-specialist Modal Voice Networks gaan 350 ip-telefoons installeren op de vier sites van het Waals Parlement. Model Voice Networks levert een duplicated Aastra 5000 callserver, Dimension Data zorgt voor de upgrade van het netwerk met Cisco-technologie. Naast de 350 ip-telefoons worden er een 50-tal wifi access points voorzien, net als enkele videoconferencing machines. Het netwerk wordt beveiligd via sips en srtp (secure real-time transport protocol). Voor een unified communications systeem wordt voorlopig gepast, enkel de traditionele telefonie wordt vervangen. Het lot voor Modal Voice Networks klokt af op om en bij de 125.000 euro. In het geval van Dimension Data moeten we in de ordegrootte van enkele tienduizenden euro's denken.