Het ontwerpdecreet laat de uitrol van het ultrasnelle mobiele internet toe, maar beschermt burgers tegelijkertijd voor mogelijk schadelijke effecten, zei Waals minister van Omgeving Céline Tellier (Ecolo). De norm wordt gelijkgeschakeld met die van Vlaanderen op 9,2 V/m (volt per meter).

Bovendien komt er een tien jaar durende studie onder de bevolking om de impact van straling te onderzoeken. De tekst werd woensdag goedgekeurd door de meerderheidspartijen PS, MR en Ecolo. De oppositie onthield zich.

Het ontwerpdecreet laat de uitrol van het ultrasnelle mobiele internet toe, maar beschermt burgers tegelijkertijd voor mogelijk schadelijke effecten, zei Waals minister van Omgeving Céline Tellier (Ecolo). De norm wordt gelijkgeschakeld met die van Vlaanderen op 9,2 V/m (volt per meter). Bovendien komt er een tien jaar durende studie onder de bevolking om de impact van straling te onderzoeken. De tekst werd woensdag goedgekeurd door de meerderheidspartijen PS, MR en Ecolo. De oppositie onthield zich.