Lacroix vindt dat bedrijven die personeel door machines vervangen daar op belast moeten worden. Volgens De Tijd wil hij zo de bedrijven die profiteren van automatisering laten bijdragen.

In hoeverre de begrotingsminister automatisering wil belasten is niet duidelijk. Een bankkantoor sluiten lijkt daar een voor de hand liggend voorbeeld. Maar in weze zijn ook bedrijven die hun papier vervangen door digitale processen, of e-mails versturen in plaats van fysiek rondgedragen brieven, bezig met mensen door machines te vervangen.

Maar de kans lijkt klein dat zo'n belasting er komt, zo laat coalitiepartner CDH bij monde van Waals viceminister-president Maxime Prévot weten dat zo'n belasting weinig zinvol is. Ook vanuit werkgeverskringen wordt er volgens De Tijd gereageerd dat automatisering net nodig is om bedrijven relevant te houden.

Lacroix vindt dat bedrijven die personeel door machines vervangen daar op belast moeten worden. Volgens De Tijd wil hij zo de bedrijven die profiteren van automatisering laten bijdragen.In hoeverre de begrotingsminister automatisering wil belasten is niet duidelijk. Een bankkantoor sluiten lijkt daar een voor de hand liggend voorbeeld. Maar in weze zijn ook bedrijven die hun papier vervangen door digitale processen, of e-mails versturen in plaats van fysiek rondgedragen brieven, bezig met mensen door machines te vervangen.Maar de kans lijkt klein dat zo'n belasting er komt, zo laat coalitiepartner CDH bij monde van Waals viceminister-president Maxime Prévot weten dat zo'n belasting weinig zinvol is. Ook vanuit werkgeverskringen wordt er volgens De Tijd gereageerd dat automatisering net nodig is om bedrijven relevant te houden.