Het dossier van de overname van de 8 Waalse kabelaars door Brutélé en Tecteo (het vroegere ALE) is ingediend bij de Raad voor Mededinging. Dat betekent dat de overname bijna rond is. Of steekt Telenet er toch nog een stokje voor?

Het bericht staat in De Tijd. Tecteo en Brutélé hebben alle nodige goedkeuringen van aandeelhouders op zak voor de overname van de 8 Waalse kabelbedrijven. Nu moet de Raad voor Mededinging nog z'n fiat geven. Als Telenet geen klacht indient bij die instantie dan kan de overname worden afgerond. Nadien zullen Tecteo en Brutélé fuseren.

De Mechelse operator was ook geïnteresseerd in de Waalse kabelaars, maar zag zijn prooi worden afgesnoept door Tecteo en Brutélé. Telenet sprak nadien van fouten in de selectieprocedure. Waarnemers noemden die "erg politiek". Vraag is nu of Telenet wil blijven vechten voor een deel van de Waalse kabelkoek.

Tecteo en Brutélé betalen samen uiteindelijk 465 miljoen euro voor hun collega's.

Het dossier van de overname van de 8 Waalse kabelaars door Brutélé en Tecteo (het vroegere ALE) is ingediend bij de Raad voor Mededinging. Dat betekent dat de overname bijna rond is. Of steekt Telenet er toch nog een stokje voor? Het bericht staat in De Tijd. Tecteo en Brutélé hebben alle nodige goedkeuringen van aandeelhouders op zak voor de overname van de 8 Waalse kabelbedrijven. Nu moet de Raad voor Mededinging nog z'n fiat geven. Als Telenet geen klacht indient bij die instantie dan kan de overname worden afgerond. Nadien zullen Tecteo en Brutélé fuseren. De Mechelse operator was ook geïnteresseerd in de Waalse kabelaars, maar zag zijn prooi worden afgesnoept door Tecteo en Brutélé. Telenet sprak nadien van fouten in de selectieprocedure. Waarnemers noemden die "erg politiek". Vraag is nu of Telenet wil blijven vechten voor een deel van de Waalse kabelkoek. Tecteo en Brutélé betalen samen uiteindelijk 465 miljoen euro voor hun collega's.