Het departement Lerarenopleiding van de KHL ging na wat de invloed is van het gebruik in de kleuterklas van multimedia op de ontwikkeling van kinderen tussen 3 en 5 jaar. Ook de invloed van het gebruik van deze materialen op de betrokkenheid van de jonge kinderen in het klassikaal gebeuren werd onderzocht.

Uit de resultaten blijkt dat dit de creativiteit van de kinderen ten goede komt. Ook kinderen met een problematisch gedrag (zoals agressie) voelen zich meer betrokken als ze audiovisueel materiaal kunnen gebruiken in de klas, aldus onderzoekster Greet Decin (KHL).

"Dit onderzoeksproject biedt een inzicht in de wisselwerking tussen multimedia en jonge kinderen. We leerden ook hoe we een hedendaagse multimediale onderwijspraktijk kunnen opbouwen met optimale kansen voor elk kind. De resultaten zijn hopelijk een stimulans voor de onderwijswereld om meer multimediaal aan de slag te gaan", aldus Decin. (Belga/MI)

Het departement Lerarenopleiding van de KHL ging na wat de invloed is van het gebruik in de kleuterklas van multimedia op de ontwikkeling van kinderen tussen 3 en 5 jaar. Ook de invloed van het gebruik van deze materialen op de betrokkenheid van de jonge kinderen in het klassikaal gebeuren werd onderzocht. Uit de resultaten blijkt dat dit de creativiteit van de kinderen ten goede komt. Ook kinderen met een problematisch gedrag (zoals agressie) voelen zich meer betrokken als ze audiovisueel materiaal kunnen gebruiken in de klas, aldus onderzoekster Greet Decin (KHL). "Dit onderzoeksproject biedt een inzicht in de wisselwerking tussen multimedia en jonge kinderen. We leerden ook hoe we een hedendaagse multimediale onderwijspraktijk kunnen opbouwen met optimale kansen voor elk kind. De resultaten zijn hopelijk een stimulans voor de onderwijswereld om meer multimediaal aan de slag te gaan", aldus Decin. (Belga/MI)