Dat bedrijf is uiteraard Tesla, dat zich binnen een paar jaar tijd als meest succesvolle producent van elektrische auto's wist te positioneren.

Tesla-CEO Elon Musk wist dit te bereiken door in 2006 een 'masterplan' te publiceren en zich hier vervolgens aan te houden. Het plan was vrij simpel: bouw een sportwagen. Gebruik dat geld om een betaalbare wagen te produceren. Gebruik dat geld om een nog betaalbaardere wagen te publiceren. Met andere woorden: hij stopte het geld dat hij verdiende in research & development om het volgende product zo snel mogelijk te kunnen lanceren.

Onderstaande grafiek toont dat Tesla met zijn focus op R&D onderscheidend is van de traditionele autofabrikanten, waarvan er nog niet één geweest is die een elektrische wagen kon produceren die aan de populariteit een van de Tesla's kon tippen. In het laatste jaar groeide de ratio die Tesla in R&D investeerde alleen maar. Nu is dat 17,7 procent. Dat is ongeveer drie keer meer dan de traditionele fabrikanten.

Infographic: How Tesla Out-Innovates Traditional Carmakers | Statista

(WK)

Dat bedrijf is uiteraard Tesla, dat zich binnen een paar jaar tijd als meest succesvolle producent van elektrische auto's wist te positioneren.Tesla-CEO Elon Musk wist dit te bereiken door in 2006 een 'masterplan' te publiceren en zich hier vervolgens aan te houden. Het plan was vrij simpel: bouw een sportwagen. Gebruik dat geld om een betaalbare wagen te produceren. Gebruik dat geld om een nog betaalbaardere wagen te publiceren. Met andere woorden: hij stopte het geld dat hij verdiende in research & development om het volgende product zo snel mogelijk te kunnen lanceren.Onderstaande grafiek toont dat Tesla met zijn focus op R&D onderscheidend is van de traditionele autofabrikanten, waarvan er nog niet één geweest is die een elektrische wagen kon produceren die aan de populariteit een van de Tesla's kon tippen. In het laatste jaar groeide de ratio die Tesla in R&D investeerde alleen maar. Nu is dat 17,7 procent. Dat is ongeveer drie keer meer dan de traditionele fabrikanten.(WK)