Waarom uw iPhone slomer aan kan voelen dan normaal

De iPhone 6S bij de presentatie. © REUTERS
Wim Kopinga Freelance journalist

Als het lijkt alsof uw iPhone de laatste weken een stuk slomer geworden is dan daarvoor, zit dat waarschijnlijk enkel in uw hoofd. De data van Google Trends toont iets als het ‘slome iPhone fenomeen’.

Daarover schrijft Statista.

Uit de data van Google Trends blijkt dat de zoekterm “slow iPhone” enorm toeneemt bij elke nieuwe iPhone. Voor die toename zijn er twee uitleggen mogelijk. De eerste is dat Apple normaal gesproken rondom de release van een nieuwe telefoon ook met en update van iOS komt. De oudere iPhones worden daar normaal gesproken slomer van. Soms is het daarom ook verstandig om met een oudere iPhone de nieuwste iOS update niet uit te voeren.

Maar dat verklaart volgens Statista niet alles. Wanneer mensen weten dat er een nieuwe iPhone aankomt, lijkt het huidige toestel opeens niet meer toereikend. De toevoegingen aan de nieuwe iPhone zitten niet op ons huidige toestel. Met die nieuwe release is het huidige toestel in een klap verouderd.

“Ik heb een nieuwe iPhone nodig, want die van mij is wel erg sloom de laatste tijd.” Met die gedachte hebben we het voor onszelf goedgepraat en voelen we ons er niet (of minder) schuldig over om een enorm bedrag uit te geven aan een toestel dat we eigenlijk niet nodig hebben.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content