Wabco, een wereldleider in technologie voor vrachtwagens en bussen, heeft zijn onderhoudsfactuur met SAP met 30 procent kunnen inkrimpen, terwijl SAP net 28 procent meer vroeg op de onderhoudslicenties. "De overeenkomst is een win-win", vertelt cio Peter Bal.

"Het einde van het jaar is altijd de beste periode om te onderhandelen. Dat leert de ervaring", aldus Peter Bal tijdens de jongste CIO-summit van de vereniging SAI. Hij kon "de eenzijdige verhoging van de maintenancelicenties met 28 procent niet waarderen."

De wereldwijde hoofdzetel van Wabco bevindt zich in Brussel. Wabco staat onder andere bekend om zijn remsystemen voor vrachtwagens. "Ook Wabco ontsnapt niet aan besparingen, maar wij trachten snel en proactief te reageren. Net zoals in de productie al veel langer gebruikelijk is, dient ook een it-afdeling de efficiëntieverbeteringen ten volle te ondersteunen en mee aan te sturen. Deze wereldwijde economische crisis biedt een uitstekende opportuniteit om de credibiliteit en het mandaat van een it-afdeling te versterken," aldus Peter Bal.

Wabco, een wereldleider in technologie voor vrachtwagens en bussen, heeft zijn onderhoudsfactuur met SAP met 30 procent kunnen inkrimpen, terwijl SAP net 28 procent meer vroeg op de onderhoudslicenties. "De overeenkomst is een win-win", vertelt cio Peter Bal. "Het einde van het jaar is altijd de beste periode om te onderhandelen. Dat leert de ervaring", aldus Peter Bal tijdens de jongste CIO-summit van de vereniging SAI. Hij kon "de eenzijdige verhoging van de maintenancelicenties met 28 procent niet waarderen." De wereldwijde hoofdzetel van Wabco bevindt zich in Brussel. Wabco staat onder andere bekend om zijn remsystemen voor vrachtwagens. "Ook Wabco ontsnapt niet aan besparingen, maar wij trachten snel en proactief te reageren. Net zoals in de productie al veel langer gebruikelijk is, dient ook een it-afdeling de efficiëntieverbeteringen ten volle te ondersteunen en mee aan te sturen. Deze wereldwijde economische crisis biedt een uitstekende opportuniteit om de credibiliteit en het mandaat van een it-afdeling te versterken," aldus Peter Bal.