Lastpass is een add-on in je browser die automatisch de gebruikersnamen en wachtwoorden invult in verschillende apps en toepassingen. Dat maakt dat je makkelijk meer complexe wachtwoorden kan gebruiken terwijl je als gebruiker voldoende hebt aan één masterwachtwoord.

De tool was al deels gratis, maar voortaan bevat die gratis versie ook LastPass voor meerdere toestellen. Dat wil zeggen dat je één account zowel op je pc als tablet als smartphone kan gebruiken. Die mobiele toegang is ook handig om je wachtwoorden bij de hand te hebben als je bijvoorbeeld moet inloggen op een onbekende pc.

De betalende versie van 12 dollar per jaar wordt dus iets minder aantrekkelijk voor doorsnee gebruikers. Al bevat die ook ondersteuning voor vingerafdrukscanners, kan je hier tot 5 gebruikers mee bedienen en krijg je een gigabyte online opslag en extra ondersteuning.

Lastpass is een add-on in je browser die automatisch de gebruikersnamen en wachtwoorden invult in verschillende apps en toepassingen. Dat maakt dat je makkelijk meer complexe wachtwoorden kan gebruiken terwijl je als gebruiker voldoende hebt aan één masterwachtwoord.De tool was al deels gratis, maar voortaan bevat die gratis versie ook LastPass voor meerdere toestellen. Dat wil zeggen dat je één account zowel op je pc als tablet als smartphone kan gebruiken. Die mobiele toegang is ook handig om je wachtwoorden bij de hand te hebben als je bijvoorbeeld moet inloggen op een onbekende pc.De betalende versie van 12 dollar per jaar wordt dus iets minder aantrekkelijk voor doorsnee gebruikers. Al bevat die ook ondersteuning voor vingerafdrukscanners, kan je hier tot 5 gebruikers mee bedienen en krijg je een gigabyte online opslag en extra ondersteuning.