Het zou gaan om een groep Russische hackers die opereert onder de naam Tsar Team, ook bekend als Fancy Bear, en binnengedrongen is via een account dat aangemaakt was voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De hackers verschaften zichzelf toegang tot de zogenaamde ADAMS-database en konden aan gegevens van verschillende atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen. Ze hadden onder meer toegang tot vertrouwelijke medische informatie.

Volgens het WADA zou een deel van die informatie door de hackers ook vrijgegeven zijn op het internet en dreigen ze nog meer vertrouwelijke gegevens te lekken.

De WADA is een onderzoek begonnen en neemt maatregelen om de veiligheid van onder meer de ADAMS-database te versterken. (Belga/KVDA)

Het zou gaan om een groep Russische hackers die opereert onder de naam Tsar Team, ook bekend als Fancy Bear, en binnengedrongen is via een account dat aangemaakt was voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De hackers verschaften zichzelf toegang tot de zogenaamde ADAMS-database en konden aan gegevens van verschillende atleten die deelnamen aan de Olympische Spelen. Ze hadden onder meer toegang tot vertrouwelijke medische informatie. Volgens het WADA zou een deel van die informatie door de hackers ook vrijgegeven zijn op het internet en dreigen ze nog meer vertrouwelijke gegevens te lekken. De WADA is een onderzoek begonnen en neemt maatregelen om de veiligheid van onder meer de ADAMS-database te versterken. (Belga/KVDA)